κύρια φωτογραφία συνταγής Καριόκες... ζαχαροπλαστείου
senza
senza @cook_8490731

Η συνταγή είναι μιας φίλης που όταν μου πρόσφερε τις συγκεκριμένες καριόκες την πέρασα για μεγάλη ψεύτρα. Ήταν τόσο "επαγγελματικές" Το τέλειο με αυτές τις καριόκες είναι ότι γίνονται με μπαγιάτικο ή αποτυχημένο κέικ. Οπότε... τίποτα δεν πάει χαμένο (και στο σπίτι).

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε μικρότερα μπαστούνια και να 'γλασάρετε' κατά καιρούς.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

68 Minutes
30-35 άτομα
  1. 500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
  2. 200-300 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
  3. 200 γρ μαργαρίνη λιωμένη
  4. 1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
  5. 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
  6. 3-4 κουταλιές κακάο
  7. ξύσμα πορτοκαλιού
  8. Για το γλάσο
  9. 2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κάνετε ψίχουλα στο μουλτι το κέικ και τα καρύδια.

  2. 2

    Περιχύνετε με τη λιωμένη μαργαρίνη

  3. 3

    Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.

  4. 4

    Πλάθετε ένα ή δύο μπαστούνια και το βάζετε στην κατάψυξη.

  5. 5

    Μερικές ώρες μετά βγάζετε, ετοιμάζετε το γλάσο, κόβετε ΛΕΠΤΕΣ φέτες και τις βουτάτε στο γλάσο

  6. 6

    Τις ακουμπάτε σε λαδόκολα να κρυώσουν και τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (69)

Νικολεττα Τιρτιρακη
Νικολεττα Τιρτιρακη @cook_9383686
Φοβερή συνταγή εγώ βάζω βυσσινο και το σιρόπι και τι γλυκό τα περνάω από μουλτι και αντίκρυσμα πορτοκάλι βάζω λεμονι

Από

senza
senza @cook_8490731
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα