Καριόκες... ζαχαροπλαστείου
Η συνταγή είναι μιας φίλης που όταν μου πρόσφερε τις συγκεκριμένες καριόκες την πέρασα για μεγάλη ψεύτρα. Ήταν τόσο "επαγγελματικές" Το τέλειο με αυτές τις καριόκες είναι ότι γίνονται με μπαγιάτικο ή αποτυχημένο κέικ. Οπότε... τίποτα δεν πάει χαμένο (και στο σπίτι).
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε μικρότερα μπαστούνια και να 'γλασάρετε' κατά καιρούς.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
-
200-300 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
-
200 γρ μαργαρίνη λιωμένη
-
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού
-
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
-
3-4 κουταλιές κακάο
-
ξύσμα πορτοκαλιού
-
Για το γλάσο
-
250 γρ κουβερτούρα
-
2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάνετε ψίχουλα στο μουλτι το κέικ και τα καρύδια.
-
2
Περιχύνετε με τη λιωμένη μαργαρίνη
-
3
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Πλάθετε ένα ή δύο μπαστούνια και το βάζετε στην κατάψυξη.
-
5
Μερικές ώρες μετά βγάζετε, ετοιμάζετε το γλάσο, κόβετε ΛΕΠΤΕΣ φέτες και τις βουτάτε στο γλάσο
-
6
Τις ακουμπάτε σε λαδόκολα να κρυώσουν και τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.
Σχόλια (69)