Καρμπονάρα αλα γκρέκο
Μία διαφορετική εκδοχή της ελληνικής καρμπονάρας χωρίς αυγό και χωρίς βούτυρο. Και λέω της ελληνικής, γιατι ως γνωστό η αυθεντική καρμπονάρα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος και αντί για μπέϊκον εχει κομματάκια χοιρινής πανσέτας. Ελπίζω να σας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε ρίξτε στο μπέϊκον κατευθείαν το ζωμό να πάρει μια βράση αντι να το τσιγαρίσετε με το λάδι.
Υλικά
-
500 γρ. μακαρόνια Νο 6
-
200 γρ. μπέϊκον ψιλοκομένο
-
200 γρ. παρμεζάνα τριμένη
-
250 ml κρέμα γάλακτος light
-
1/2 φλυτζάνι ζωμό απο τα βρασμένα μακαρόνια
-
φρεσκοτριμένο πιπέρι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
ψιλοκομένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά λάδι.
-
2
Όταν βράσουν τα σουρώνουμε αφού πρώτα έχουμε κρατήσει 1/2 φλυτζάνι απο το ζωμό.
-
3
Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε το μπέϊκον και μια κουταλιά λάδι. Οταν αρχίσει το τσιγάρισμα σβήνουμε με το ζωμό απο τα μακαρόνια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-
4
Μόλις πάρει βράση σβήνουμε το μάτι αποσύρουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο μίγμα τα μακαρόνια.
-
5
Η καρμπονάρα είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή πασπαλισμένη με φρεσκοκομένο μαϊντανο και παρμεζάνα.
Σχόλια (15)