Καρμπονάρα από τη Σικελία
Αυθεντική καρμπονάρα χωρίς κρέμα γάλακτος, όπως φτιάχνεται στη Σικελία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει, χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο καθώς το μπέικον είναι πολύ λιπαρό. Τσιγαρίζουμε μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου από το τηγάνι.
-
2
Παράλληλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά τα οποία και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα, 3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο μπολ.
-
3
Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε άφθονο νερό προκειμένου να βράσουμε τα μακαρόνια. Όταν αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και μετά από ένα λεπτό τα μακαρόνια. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
-
4
Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά και τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι. Προσθέτουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, 2-3 κουταλιές παρμεζάνα και το μείγμα που έχουμε στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις δούμε ότι το μείγμα δεν είναι πλέον υγρό και έχει αρχίσει να ασπρίζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι και σερβίρουμε.
-
5
Συνοδεύεται με λευκό κρασί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια