Καρμπονάρα με Πέννες - Light
Μια light έκδοση της γνωστής μας μακαρονάδας. Κάποια στιγμή έμαθα οτι η αυθεντική καρμπονάρα δεν φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος... Απο τότε την φιτάχνω πάντα έτσι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πληροφορία πρώτηΕγώ για το μείγμα με το κορν φλαουρ χρησιμοποιω πλαστικό ποτηράκι για να μην λερώνω πολλά σκευη στην κουζίνα μου. Πληροφορία δεύτερηΜπορεί να γίνει εξίσου νοστιμη η συνταγή στον φούρνο εαν ρίξετε τις πέννες σε ένα πυρέξ, τις καλύψετε απο πάνω με το ίδιο τυρί που χρησιμοποιήσαμε στην συνταγή και τις βάλετε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί απο πάνω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τις πέννες για περίπου 20 λεπτά (ή ανάλογα το πόσο al dente τις θέλετε) και μόλις βράσουν τις βγάζετε απο την κατσαρόλα.
-
2
Προσοχή! Μην πετάξετε το νερο στο οποίο βράσατε τις πεννες.
-
3
Βάλτε το σουρωτήρι πάνω απο ένα μπολάκι και σουρώστε εκεί τις πέννες.
-
4
Παίρνετε το νερό απο τις πέννες και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια γαλοπούλας, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
-
5
Σε ένα άλλο ποτήρι ή σκεύος ανακατέψτε το κορν φλάουρ με το νερό μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και μετά ρίξτε και το γάλα και ανακατέψτε.
-
6
Ρίξτε το μείγμα με το κορν φλαουρ μεσα στο μείγμα με το νερό απο τις πέννες, ανακατεύετε καλά και ξαναρίχνετε όλο το μειγμα στην κατσαρόλα. Αφήνετε να σιγοβράσει ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να πήξει. Τότε έτοιμη και η σάλτσα μας!
-
7
Ρίχνετε τις πέννες μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε με την σάλτσα και σερβίρετε!
Σχόλια