Καρμπονάρα του Κώστα
μετά από δοκιμές κατέληξα σε αυτήν την συνταγή. δοκιμάστε την
Λίγα μυστικά ακόμα
Στα μακαρόνια λέω 1/2 ή 1 κιλό ανάλογα με το πόση καρμπονάρα βάζετε στα μακαρόνια.Ζβανακι εγώ παίρνω το bueno κοτόπουλο.Αντί για μάραθο μπορείτε να βάλλεται άνηθο ή βασιλικό ή δυόσμο ανάλογα τι σάς ταιριάζει.Το αυγό αν θέλετε δεν το βάζετε.Με δοκιμές θα την κάνετε στα μέτρα σας. Εγώ ακόμα πειράματα κάνω και σε αυτήν την συνταγή.
Υλικά
-
1/2-1 κιλο μακαρόνια
-
Λίγο βούτυρο
-
400 ml κρέμα γάλακτος
-
1 ζβανάκι κοτόπουλο
-
Λίγο μπέικον
-
1 πιπεριά
-
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί (άσπρο ή κόκκινο ή μαυροδάφνη)
-
Λίγο μαϊντανό
-
Λίγο μάραθο
-
Πιπέρι
-
1/2 κούπα ζωμό από τα μακαρόνια
-
διάφορα τυριά (τυρί για μακαρόνια, λίγη φέτα μαλακιά, λίγο gouda)
-
Λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα κρατάμε ½ κούπα από τον ζωμό τους και τα σουρώνουμε.
-
2
Βάζουμε λάδι να κάψει και λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε στα μακαρόνια λίγο τυρί για μακαρόνια τα ανακατεύουμε και τα τσιγαρίζουμε.
-
3
Κόβουμε το ζβανακι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια, χτυπάμε λίγο τον κρόκο.
-
4
Βάζουμε στην κατσαρόλα τόσο λάδι όσο να σκεπάσει τον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε το ζβανάκι με την πιπεριά. Βάζουμε και λίγο πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
-
5
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε και τον ζωμο λίγο να βράσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον μάραθο. Όταν αρχίσει και φουσκώνει κλείνουμε το μάτι.
-
6
Χτυπάμε πάλι λίγο το αυγό και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγοδαρτη. Προσθετουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν. Το κατεβάζουμε και είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)