κύρια φωτογραφία συνταγής Καρμπονάρα του Κώστα
kostas 500
kostas 500 @cook_8454077
,greece

μετά από δοκιμές κατέληξα σε αυτήν την συνταγή. δοκιμάστε την

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα μακαρόνια λέω 1/2 ή 1 κιλό ανάλογα με το πόση καρμπονάρα βάζετε στα μακαρόνια.Ζβανακι εγώ παίρνω το bueno κοτόπουλο.Αντί για μάραθο μπορείτε να βάλλεται άνηθο ή βασιλικό ή δυόσμο ανάλογα τι σάς ταιριάζει.Το αυγό αν θέλετε δεν το βάζετε.Με δοκιμές θα την κάνετε στα μέτρα σας. Εγώ ακόμα πειράματα κάνω και σε αυτήν την συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1/2-1 κιλο μακαρόνια
  2. Λίγο βούτυρο
  3. 1 ζβανάκι κοτόπουλο
  4. Λίγο μπέικον
  5. 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί (άσπρο ή κόκκινο ή μαυροδάφνη)
  6. Λίγο μαϊντανό
  7. Λίγο μάραθο
  8. Πιπέρι
  9. 1/2 κούπα ζωμό από τα μακαρόνια
  10. διάφορα τυριά (τυρί για μακαρόνια, λίγη φέτα μαλακιά, λίγο gouda)
  11. Λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα κρατάμε ½ κούπα από τον ζωμό τους και τα σουρώνουμε.

  2. 2

    Βάζουμε λάδι να κάψει και λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε στα μακαρόνια λίγο τυρί για μακαρόνια τα ανακατεύουμε και τα τσιγαρίζουμε.

  3. 3

    Κόβουμε το ζβανακι και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια, χτυπάμε λίγο τον κρόκο.

  4. 4

     Βάζουμε στην κατσαρόλα τόσο λάδι όσο να σκεπάσει τον πάτο της κατσαρόλας. Τσιγαρίζουμε το ζβανάκι με την πιπεριά. Βάζουμε και λίγο πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.

  5. 5

    Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε και τον ζωμο λίγο να βράσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον μάραθο. Όταν αρχίσει και φουσκώνει κλείνουμε το μάτι.

  6. 6

    Χτυπάμε πάλι λίγο το αυγό και το ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας συνέχεια με τον αυγοδαρτη. Προσθετουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν. Το κατεβάζουμε και είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

kostas 500
kostas 500 @cook_8454077
ξεχασα να πω οτι μαζι με το ζβανακι και την πιπερια τσιγαριζουμε και το μπεικον

Από

kostas 500
kostas 500 @cook_8454077
στις
,greece
από μικρός μου άρεσε να φτιάχνω διάφορα. από ηλεκτρονικά μέχρι οικοδομή. έτσι είπα να γίνω ηλεκτρονικός.στην πορεία και σε ηλικία 30 χρονών κατάλαβα ότι η μαγειρική μου άρεσε ποιο πολύ. ήτανε αργά να γίνω μάγειρας γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις,αν και ήθελα να πάω σε σχολή μόνο και μονό για να μάθω. τώρα σε ηλικία 35 χρονών κόντεψα να μείνω ανάπηρος από μια ασθένεια και το μόνο που σκεφτόμουνα ήτανε αν θα μείνω ανάπηρος πώς θα μαγειρεύω. ευτυχώς την γλίτωσα και έστω κούτσα κούτσα μαγειρεύω.δεν ξέρω αν το έχω, αλλά εμένα μου αρέσει και μακάρι να είχα την αντοχή να γινομουνα μάγειρας
Δες περισσότερα