Καρμπονάρα

Bαθμολογία: 4.2222
       
 
18 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ζουμερή καρμπονάρα με τραγανό μπέικον...
Καρμπονάρα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες
  • 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • πιπέρι άσπρο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα ζυμαρικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 6' (7 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 18' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  2. Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
  4. Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.
  5. Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Γεύμα πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρά. Αποφεύγουμε τα αλλαντικά που ενοχοποιούνται για αρνητικές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Επιλέγουμε γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών για μειωμένη πρόσληψη τους. Δεν ξεχνάμε να συνοδεύουμε τα πιάτα μας με σαλάτα εποχής!

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ap9847, 20-4-10  
    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τη φτιάχνω και γω, μόνο που βάζω σπαγγέτι και είναι πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από Χριστοφορος, 18-12-10  
    Μου φανηκε λιγο toο much ο συνδυασμος αυγου-κρεμας γαλακτος...Οι Ιταλοι χρησιμοποιουνε μονο αυγο ή αν θελει καποιος κρεμα μονο κρεμα...Επισης την προτιμω με παρμεζανα...
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-12-10  
    Χριστόφορε γούστα είναι αυτά...τι να κάνουμε...
    #
    Σχόλιο από Margigr, 18-5-11  
    #
    Σχόλιο από electra2603, 19-10-11  
    τη δοκίμασα και ήταν υπέροχη!!! Κι εμένα στην αρχή μου φάνηκε περίεργος ο συνδυασμός αυγού - κρέμας γάλακτος, αλλά τελικά ήταν περίφημη!!!!!5 πιρουνάρες από μένα
    #
    Σχόλιο από reba, 12-6-12  
    Πολύ νόστιμη αν και δεν είναι η αυθεντική.Την έφτιαξα με ρεγκάτο και μαργαρίνη αντί για βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 2-9-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη και ας μην είναι η αυθεντική. Το μόνο ότι δεν ήταν πολύ ζουμερή και ας έβαλα παραπάνω ποσότητα κρέμα γάλακτος, γιαυτό μπήκαν και τα τέσσερα πηρουνάκια δεν ξέρω ίσως έκανα και εγώ λάθος. Σίγουρα θα την ξαναπροσπαθήσω και ίσως να γίνει τέλεια. Υπάρχει κάποιο μυστικό για να είναι ζουμερή; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-10-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!
    Πασχαλιά ίσα ίσα γίνεται πολύ ζουμερή και γι' αυτό άλλωστε είναι η αγαπημένα μας συνταγή για ζυμαρικά οικογενειακώς.Από την στιγμή που θα ρίξεις το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια μην τα αφήσεις για πολύ ώρα στη φωτιά γιατί θα σωθούν τα υγρά.
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 19-10-12  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Νομίζω αυτό ήταν το λάθος μου επειδή είχα αφήσει την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας αρκετή ώρα.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 3-2-13  
    Φιλεναδα, τελεια!Την χαρακτηρισαν εστιατορικη!
    #
    Σχόλιο από mariakol, 21-3-13  
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-3-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    Φιλενάδα χαίρομαι που σε έβγαλε ασπροπρόσωπη!!!
    #
    Σχόλιο από chemeng, 13-9-13  
    Καθόλου ωραίος ο συνδυασμός αυγού-κρέμας γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από kanarinaki, 5-2-14  
    #
    Σχόλιο από emad, 4-5-14  
    #
    Σχόλιο από ΑΝΝΑ9, 13-9-14  
    Εξαιρετική και σε εμφάνιση και σε γεύση!
    #
    Σχόλιο από κώσκαβ, 22-8-15  
    #
    Σχόλιο από dora2008, 25-6-16  
    #
    Σχόλιο από vasmina82, 12-8-16  
    Υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από katerinaxan, 1-12-16  
    Πολύ νόστιμη, μου άρεσε ο συνδιασμός κρέμα γάλακτος και αυγού!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ap9847, 20-4-10  
    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τη φτιάχνω και γω, μόνο που βάζω σπαγγέτι και είναι πολύ καλή!!!
    #
    Σχόλιο από Χριστοφορος, 18-12-10  
    Μου φανηκε λιγο toο much ο συνδυασμος αυγου-κρεμας γαλακτος...Οι Ιταλοι χρησιμοποιουνε μονο αυγο ή αν θελει καποιος κρεμα μονο κρεμα...Επισης την προτιμω με παρμεζανα...
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-12-10  
    Χριστόφορε γούστα είναι αυτά...τι να κάνουμε...
    #
    Σχόλιο από Margigr, 18-5-11  
    #
    Σχόλιο από electra2603, 19-10-11  
    τη δοκίμασα και ήταν υπέροχη!!! Κι εμένα στην αρχή μου φάνηκε περίεργος ο συνδυασμός αυγού - κρέμας γάλακτος, αλλά τελικά ήταν περίφημη!!!!!5 πιρουνάρες από μένα
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 2-9-12  
    Ευχαριστώ για την συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη και ας μην είναι η αυθεντική. Το μόνο ότι δεν ήταν πολύ ζουμερή και ας έβαλα παραπάνω ποσότητα κρέμα γάλακτος, γιαυτό μπήκαν και τα τέσσερα πηρουνάκια δεν ξέρω ίσως έκανα και εγώ λάθος. Σίγουρα θα την ξαναπροσπαθήσω και ίσως να γίνει τέλεια. Υπάρχει κάποιο μυστικό για να είναι ζουμερή; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από lenale, 18-10-12  
    Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!
    Πασχαλιά ίσα ίσα γίνεται πολύ ζουμερή και γι' αυτό άλλωστε είναι η αγαπημένα μας συνταγή για ζυμαρικά οικογενειακώς.Από την στιγμή που θα ρίξεις το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στα μακαρόνια μην τα αφήσεις για πολύ ώρα στη φωτιά γιατί θα σωθούν τα υγρά.
    #
    Σχόλιο από Πασχαλιά, 19-10-12  
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Νομίζω αυτό ήταν το λάθος μου επειδή είχα αφήσει την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας αρκετή ώρα.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 3-2-13  
    Φιλεναδα, τελεια!Την χαρακτηρισαν εστιατορικη!
    #
    Σχόλιο από mariakol, 21-3-13  
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-3-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!

    Φιλενάδα χαίρομαι που σε έβγαλε ασπροπρόσωπη!!!
    #
    Σχόλιο από chemeng, 13-9-13  
    Καθόλου ωραίος ο συνδυασμός αυγού-κρέμας γάλακτος.
    #
    Σχόλιο από kanarinaki, 5-2-14  
    #
    Σχόλιο από emad, 4-5-14  
    #
    Σχόλιο από ΑΝΝΑ9, 13-9-14  
    Εξαιρετική και σε εμφάνιση και σε γεύση!
    #
    Σχόλιο από κώσκαβ, 22-8-15  
    #
    Σχόλιο από dora2008, 25-6-16  
    #
    Σχόλιο από vasmina82, 12-8-16  
    Υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από katerinaxan, 1-12-16  
    Πολύ νόστιμη, μου άρεσε ο συνδιασμός κρέμα γάλακτος και αυγού!!
    #
    Σχόλιο από bowleno, 19-2-17  
    υπέροχος ο συνδυασμός κρέμας-αυγού.
    Εγώ πρόσθεσα 100 γρ. νερού στο οποό έβρασαν τα μακαρόνια (προτιμώ τριβελάκι πάντα)και έτσι τα άφησα ώστε να "τραβήξουν" καλά.
    Αποτέλεσμα τέλειο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από reba, 12-6-12  
    Πολύ νόστιμη αν και δεν είναι η αυθεντική.Την έφτιαξα με ρεγκάτο και μαργαρίνη αντί για βούτυρο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μεσημεριανο φαγητο
    Ένα βιβλίο 132 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasia19
    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της megara
    ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    μακαρονια
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της legocombo
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της dim199