
Κάροτ Κέικ με Cream Cheese

Υπέροχο κέικ πουτίγκας με θεική cream cheese. Από την κορυφαία μαγείρισσα της Ιθάκης "Θειά Χρυσούλα"
Λίγα μυστικά ακόμα
Μια ωραία ιδέα είναι να κάνουμε διπλή δόση κεικ και κρέμας. Βάζουμε την μια δόση αναμεσα στα κεικ σαν τούρτα και με την υπόλοιπη γλασάρουμε.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε στο αλεύρι την κανέλα, το μπέικιν, το αλάτι, τη σόδα, το καρότο και τον ανανά ψιλοκομμένο και στραγγισμένο από τον χυμό.
-
2
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη.
-
3
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά να χτυπηθούν καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
-
4
Ψήνουμε το κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 170 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
-
6
Προσθέτουμε το τυρί και την υπόλοιπη ζάχαρη με την βανίλια να χτυπηθούν καλά.
-
7
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)