Καροτοκολοκυθόσουπα με μπέικον
Βελούδινη και αρωματική σούπα με βάση την κολοκύθα και τα καρότα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μπέικον δίνει έντονη γεύση - δοκιμάστε μη καπνιστό άμα σας πέφτει πολύ έντονη. Αν δε βρίσκετε κολοκύθα butternut μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασσικήπερίπου 2 κούπες ψαχνό.
Υλικά
-
8 καρότα
-
100 γρ. μπέικον καπνιστό
-
1 κεσεδάκι κρεμώδες τυρί (τύπου philadelphia)
-
αλάτι
-
μαύρο πιπέρι
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίστε και ξεφλουδίστε την κολοκύθα και τα καρότα.
-
2
Κόψτε τα σε κομμάτια (για να βράσουν γρήγορα).
-
3
Βράστε τα για 10-15'.
-
4
Αφαιρέστε το νερό και πολτοποιείστε τα.
-
5
Περάστε τον πολτό από κόσκινο πιέζοντάς τον με μία κουτάλα (είναι μπελαλίδικο αλλά είναι καλή γυμναστική για τα μπράτσα).
-
6
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίστε σε λίγο λάδι το μπέικον, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τον πολτό, δύο ποτήρια νερό, λίγο άνιθο και αλατοπιπερώστε.
-
7
Προσθέστε το τυρί στο τέλος και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει.
Σχόλια