Καροτοκολοκυθόσουπα με μπέικον

dimidola
dimidola @cook_8450319

Βελούδινη και αρωματική σούπα με βάση την κολοκύθα και τα καρότα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μπέικον δίνει έντονη γεύση - δοκιμάστε μη καπνιστό άμα σας πέφτει πολύ έντονη. Αν δε βρίσκετε κολοκύθα butternut μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κλασσικήπερίπου 2 κούπες ψαχνό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. 8 καρότα
  2. 1 κεσεδάκι κρεμώδες τυρί (τύπου philadelphia)
  3. αλάτι
  4. μαύρο πιπέρι
  5. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε και ξεφλουδίστε την κολοκύθα και τα καρότα.

  2. 2

    Κόψτε τα σε κομμάτια (για να βράσουν γρήγορα).

  3. 3

    Βράστε τα για 10-15'.

  4. 4

    Αφαιρέστε το νερό και πολτοποιείστε τα.

  5. 5

    Περάστε τον πολτό από κόσκινο πιέζοντάς τον με μία κουτάλα (είναι μπελαλίδικο αλλά είναι καλή γυμναστική για τα μπράτσα).

  6. 6

    Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίστε σε λίγο λάδι το μπέικον, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τον πολτό, δύο ποτήρια νερό, λίγο άνιθο και αλατοπιπερώστε.

  7. 7

    Προσθέστε το τυρί στο τέλος και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει.

Αντιδράσεις

Από

dimidola
dimidola @cook_8450319
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα