Καροτοσαλάτα
Καροτοσαλάτα με σάλτσα από πορτοκάλι.
Υλικά
-
1 κιλό καρότα
-
χυμό από 1 πορτοκάλι
-
χυμό από ½ λεμόνι
-
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. κύμινο
-
αλάτι
-
1 κλαράκι δυόσμο για τη διακόσμηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα καρότα ολόκληρα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 7'. Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
-
2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες του καρότου και τις σωτάρουμε για 2'.
-
3
Ρίχνουμε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και αφήνουμε τα καρότα να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
-
4
Ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και το κύμινο, ανακατεύουμε, σερβίρουμε τα καρότα χλιαρά σε βαθιά πιατέλα και διακοσμούμε με τα φυλλαράκια του δυόσμου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)