Καρπούζι 🍉 μαρμελάδα

Μαγειρεύτηκε 2 φορές
taVrina Gar.Lit.Sef.
taVrina Gar.Lit.Sef. @taVrina_Garifalia
Πύλος Μεσσηνίας

Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τις ιδιότητες της φλούδας του καρπουζιού. Η φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Εκμεταλλεύτηκα λοιπόν την φλούδα και έφτιαξα μια υπέροχη μαρμελάδα! Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς! #ΜηνΤοΠετάς #Καρπούζι #μαρμελάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Εκτός από ένα γεμάτο βιταμίνες αλλά και θερμίδες πρωινό με φρυγανιές και βούτυρο μπορείτε να το συνοδέψετε και σαν επιδόρπιο με γιαούρτι. Εξίσου ΥΠΕΡΟΧΟ!!!Καρπούζι μαρμελάδα η γλυκό του κουταλιού;;; Με τα ίδια υλικά μπορείτε να κόψετε σε λωρίδες λεπτές την φλούδα και να σας γίνει ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κιλό με τα υγρά του τριμμένη φλούδα με λίγη σάρκα καρπούζι
  2. 300 γρ. ζάχαρη
  3. 100 γρ. νερό
  4. 1 βανίλια
  5. 2 κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνη (πιστέψτε με η γραναδίνη κάνει την διάφορα, όταν κρυώσει δίνει υπέροχο άρωμα, χρώμα και γεύση)
  6. χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την φλούδα καρπουζιού

  2. 2

    Το βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στο δυνατό για 20' και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα

  3. 3

    Προθέτουμε την ζάχαρη, βανίλια, λεμόνι και την grenadine και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου να δέσει, το ποσό δεμένη την θέλετε εξαρτάται από τα γούστα σας. (Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο δεμένη, τόσο πιο σφιχτή γίνεται, όταν κρυώσει και εμείς θέλουμε να απλώνεται).

  4. 4

    Αφήνετε να κρυώσει.

  5. 5

    Αδειάζετε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο

Αντιδράσεις

Cooksnaps (2)

Σχόλια (19)

mproysofi
mproysofi @cook_8459344
ετσι ακριβως το κανω και γω μπραβο που το ανεβασες κ με φωτο σε ευχαριστουμε!!!!!

Από

taVrina Gar.Lit.Sef.
taVrina Gar.Lit.Sef. @taVrina_Garifalia
στις
Πύλος Μεσσηνίας
Σαν γνήσια taVrina μου αρέσει το καλό φαγητό και το καλό κρασί!!! Τα ταξίδια είναι το πάθος μου γιατί από εκεί γνωρίζω νέες γεύσεις, νέους κόσμους και νέες κουλτούρες!!!! Τρελαίνομαι να μαγειρεύω, το σπίτι μου θέλω να είναι γεμάτο φίλους, λίγους άλλα κάλους & πλημμυρισμένο από υπέροχες γεύσεις αλλά & μυρωδιές, αλμύρες η γλύκες!!! Ατάκα μου.... Μην αναβάλλεις για αύριο ότι μπορείς να φας σήμερα!!!
Δες περισσότερα