Καρπουζόπιτα
Το παραδοσιακό γλυκό με καρπούζι από την Μήλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μισό φλυτζάνι μέλι στο μίγμα. Δίνει ένα διακριτικό άρωμα και γλυκύτητα. Φανταστείτε την γεύση σαν μαλακό παστέλι με άρωμα καρπουζιού.Τρώγεται ζεστή και κρύα, αλλά εάν την δοκιμάσετε ζεστή δεν θα μπορείται να σταματήσετε. Καλή Επιτυχία!
Υλικά
-
1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο από τα σπόρια
-
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
σισάμι
-
λίγο μέλι (προαιρετικά)
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το καρπούζι (μόνο το κόκκινο μέρος) και αφαιρούμε τα σπόρια.
-
2
Πολτοποιούμε με το χέρι τα κομμάτια του καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
3
Λαδώνουμε το μεγαλύτερο ταψί του φούρνου μας και πασπαλίζουμε με λίγο σισάμι και κανέλλα.
-
4
Ρίχνουμε το μίγμα καρπουζιού στο ταψί.
-
5
Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο σισάμι, κανέλλα και λίγο λάδι.
-
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσει η επιφάνεια.
Σχόλια (43)