Καρπουζοζελεδάκια
Δροσερό ζελέ κεράσι σε θήκες λάιμ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ιδέα την πήρα απ'το yoyomax.Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζελέ του εμπορίου
Υλικά
-
200 ml χυμός κεράσι
-
3 φύλλα ζελατίνης
-
4 λάιμ
-
ζάχαρη κατά βούληση
-
λίγη τρούφα κουβερτούρας ή μαυροκούκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα λάιμ εγκάρσια.
-
2
Αφαιρούμε το χυμό με ένα κουτάλι ή στο λεμονοστύφτη. Μ'ένα ψαλιδάκι αφαιρούμε διάφορα πετσάκια.
-
3
Τα βάζουμε σ'ένα ταπεράκι να στέκονται σταθερά.
-
4
Γεμίζουμε με το ζελέ που έχουμε ετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας που υπάρχουν στα φύλλα ζελατίνης. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τα λιώνουμε σ' ένα μπρίκι με ελάχιστο νερό και έπειτα βάζουμε λίγο απ'το χυμό ανακατεύοντας και μετά το προσθέτουμε στον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε ώστε η ζελατίνη να διαλυθεί τελείως.
-
5
Αφού πήξει, τα ξανακόβουμε στη μέση
-
6
Και πασπαλίζουμε τρούφα-ή μαυροσούσαμο-να μοιάζει με κουκούτσι.
Σχόλια