Κασερόπιτα με λαχανικά
Είναι μιά πανεύκολη πίτα με τυριά και λαχανικά που θα ξετρελάνετε τους φίλους σας αν την σερβίρετε ζεστή με ένα ποτήρι λευκό κρασί..
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν προσθέτουμε λάδι γιατί έχει το μπέικον και αλάτι γιατι έχουν πολύ τα τυριά...όμως φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι ό,τι καλύτερο για την πίτα με το κρασί.
Υλικά
-
2 φύλλα σφολιάτα
-
3 αυγά
-
200 γρ. ανθότυρο
-
100 γρ. κεφαλοτύρι
-
100 γρ. φέτα (και ό,τι άλλα τυριά)
-
1 σφηνάκι γάλα Νουνού
-
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-
πιπεριές (χρωματιστές)
-
μανιτάρια, καλαμπόκι και ό,τι άλλο λαχανικό σας αρέσει χωρίς πολλά υγρά.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά και έχουμε έτοιμη γέμιση.
-
2
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας αφήνοντας τις άκρες γύρω γύρω από το ταψί συμμετρικά. Κατόπιν αδειάζουμε τη γέμιση μέσα.
-
3
Κόβουμε λωρίδες το δεύτερο φύλλο και τις βάζουμε απο πάνω κάθετα και οριζόντια δημιουργώντας ένα δύχτι. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι απο πάνω και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)