Κασερόπιτα της Γκόλφως
Μία εύκολη και γρήγορη πίτα γιά ολες τίς περιστάσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να την φτιάξετε και με τυριά και γάλα light. Εγώ βάζω περισγότερο mοzzarella γιατί μου αρέσει. Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
500 γρ. φύλλο κρούστας
-
1 γάλα μικρό
-
4 αυγά
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος
-
600 γρ. μαλακά τυριά (γραβιέρα, γκούντα, κασέρι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στρώνουμε σε ενα ταψί μέτριο 4 φύλλα ελαφρώς λαδωμένα, ρίχνουμε λίγο απο το μίγμα τυριών και συνεχίζουμε ετσι εναλλάξ μέχρι τα τελευταία 2 φύλλα πού θα βάλουμε στη κορυφή.
-
2
Χτυπάμε το γάλα, τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, λίγο οχι να πήξει, γιατί μετά δεν θα εισχωρεί μέσα στα φύλλα.
-
3
Χαρακώνουμε την πίτα σε κομάτια μέχρι πρίν φτάσει το μαχαίρι στόν πάτο και περιχύνουμε με το μίγμα.
-
4
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθεί καλά.
Σχόλια (42)