Κασερόπιτα
Απλά υπέροχη και μαστιχωτή. Το λειωμένο τυρί απλώνεται βασανιστικά μέσα στο στόμα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά τη απόψη μου αυτή η πίτα σερβίρεται καυτή.
Υλικά
-
8 έτοιμα ή σπιτικά χωριάτικα φύλλα
-
400 γρ. κασέρι τριμμένο
-
400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
2 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
2/3 φλ. καλαμποκέλαιο
-
3 αυγά
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύετε τα τυριά με το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα και το αλατοπίπερο.
-
2
Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 4 φύλλα, αλείφετε με καλαμποκέλαιο το μισό από κάθε φύλλο και το διπλώνετε στη μέση.
-
3
Αλείφετε και το εξωτερικό μέρος που βρίσκετε από πάνω.
-
4
Αλείφετε ένα πυρέξ με το καλαμποκέλαιο και βάζετε ένα φύλλο το οποίο αλείφετε και αυτό με καλαμποκέλαιο.
-
5
Απλώνετε δύο διπλωμένα φύλλα και ακολούθως ένα απλωμένο που το αλείφετε και αυτό με το καλαμποκέλαιο.
-
6
Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τα κάτω φύλλα να σκεπάζουν τη γέμιση.
-
7
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα φύλλα.
-
8
Ένα ολόκληρο, δύο διπλωμένα, ένα ολόκληρο.
-
9
Γυρίζετε τα φύλλα προς το κάτω μέρος του πυρέξ.
-
10
Αλείφετε όλη την επιφάνεια με το καλαμποκέλαιο και τη χαράζετε.
-
11
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σχόλια (8)