Kasik Salatasi (χωριάτικη σαλάτα)
Μια ακόμη συνταγή από το σεμινάριο οθωμανικής κουζίνας του Αρχιμάγειρα Kemal Canturk.
Υλικά
-
0,5 κιλά ντομάτες
-
1/2 αγγούρι
-
1/2 κρεμμύδι
-
1 πιπεριά πράσινη κέρατο
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1/4 ματσάκι μαϊντανό
-
60-70 γρ. αγγουράκι τουρσί
-
χυμό από 125 γρ. λεμόνια
-
20 γρ. αλάτι
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1/2 πιπεριά κόκκινη
-
25 πάστα πιπεριάς ή ψημμένες πιπεριές φλωρίνης
-
35 ml σιρόπι ροδιού
-
50 γρ. φέτα
-
30 γρ. ελιές ροδέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά ζαράκια.
-
2
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το σιρόπι ροδιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι, ελαιόλαδο, σκόρδο και πάστα πιπεριάς και κάνουμε ένα ντρέσσινγκ.
-
3
Σερβίρουμε τα λαχανικά σε πιάτο με το ντρέσινγκ μαζί με φέτα σε κύβους μικρούς και ελιές.
Σχόλια (4)