κύρια φωτογραφία συνταγής Κάστανα μαρόν γκλασέ

Κάστανα μαρόν γκλασέ

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Ο τρόπος που φτιάχνεται είναι παρόμοιος με τα γλυκά του κουταλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν είναι δική μου. Μοιάζει με τα γλυκά του κουταλιού, αλλά σερβίρεται πολύ εύκολα αφού είναι γλυκάκι σε αλουμινόχαρτο και έχει πολύ ωραία γεύση. Την έχω στις συνταγές μου πολλά χρόνια κι έτσι δεν ξέρω την προέλευσή της.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κάστανα μεγάλα και καλά
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. 4 φλυτζάνια νερό
  4. 1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα και τα βράζουμε σε νερό, όχι εντελώς, για να βγάλουμε και την εσωτερική φλούδα.

  2. 2

    Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με τα 4 φλυτζάνια νερό να βράσουν και να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σιρόπι και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα τα οποία αφήνουμε για μια νύχτα.

  3. 3

    Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε πάλι για 5 ώρες να κρυώνουν.

  4. 4

    Μετά τις 5 ώρες τα ξαναβράζουμε άλλα 3 λεπτά και πάλι τα αφήνουμε 5 ώρες.

  5. 5

    Τότε βγάζουμε από το σιρόπι τα κάστανα και ρίχνουμε το λεμόνι. Βάζουμε το σιρόπι να δέσει μόνο του μαζί με το λεμόνι. Όπως είναι ρίχνουμε τα κάστανα πάλι μέσα.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 ώρες και βγάζουμε τα κάστανα προσεκτικά να μη σπάσουν σε πιάτο. Όταν αυτά στεγνώσουν τα τυλίγουμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

helen.kon
helen.kon @cook_8454918
Χαιρετώ την παρέα και θα ήθελα να ρωτήσω\r\nγιατί μου ζαχάρωσε το σιρόπι την επομένη\r\nμέρα που τα έβαλα στο βάζο. Τι δεν έκανα καλά?

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις