Καστανιώτικη Ζυμαρόπιτα
Εύκολη και χορταστική παραδοσιακή πίτα από την Καστανιά, Προυσού Ευρυτανίας. Ένα απόγευμα, το καλοκαίρι, η κυρά Γιαννούλα μου έφερε ένα τσαμπί σταφύλι και με παρακάλεσε να της "φτιάξω τα κανάλια" της τηλεόρασής της. Αφού της τάφτιαξα (συντόνισα) της γριούλας, μου έδειξε αυτή τη συνταγή. Τη μεταφέρω αυτούσια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την τρώς ζεστή, "κατάλαβις πιδάκι 'μ?"
Υλικά
-
2 κούπες μπομποτάλευρο (καλαμποκάλευρο)
-
4 κούπες κολοκύθι τριμμένο στον ξύστρο (τρίφτη)
-
4 αυγουλάκια (να είναι φρέσκα)
-
1/2 κιλό τυρί φέτα ή γιδοτύρι
-
2 κούπες γάλα
-
1/2 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κολοκύθι, το τυρί, τα δύο αυγά, το μισό λάδι, μια κούπα γάλα και λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει χυλός.
-
2
Τον μεταφέρουμε σε μέτριο ταψί που το 'χουμε αλείψει με λάδι.
-
3
Ανακατεύουμε, στη συνέχεια, την άλλη κούπα με το γάλα, τα δύο αυγά και το υπόλοιπο λάδι και το ρίχνουμε πάνω απ' το χυλό στο ταψί.
-
4
Ψήνεται στους 180 για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει (στην κατώτερη σκάλα, ο φούρνος προθερμασμένος).
Σχόλια (12)