Καστανόπιτα
Ναι, λοιπόν, για εσένα που δεν ξέρεις τι να κάνεις με τα κάστανα, υπάρχει λύση.
Υλικά
-
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-
1250 γρ. γάλα φρέσκο
-
125 γρ. ζάχαρη
-
120 γρ. μαργαρίνη σε κύβους και
-
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα των φύλλων
-
4 αβγά χτυπημένα
-
2 βανίλιες
-
500 γρ. φύλλο κρούστας λεπτό
-
400 γρ. έτοιμα βρασμένα κάστανα κομμένα σε μέτριους κύβους
-
Για το σιρόπι
-
600 γρ. ζάχαρη
-
350 γρ. νερό
-
1/2 λεμόνι φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι φρέσκο
-
2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράσε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να δέσει ελαφρώς. Βγάλε τώρα την κατσαρόλα από την εστία και ρίξε τα αβγά με χαμηλή ροή, για να μην έχουμε ατυχήματα.
-
2
Αφού προσθέσεις ανακατεύοντας τη μαργαρίνη και τα κάστανα, άφησε την κρέμα να κρυώσει.
-
3
Ας μεταφερθούμε τώρα στο ταψίάλειψέ το με λίγη μαργαρίνη και τοποθέτησε μέσα σταυρωτά τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε στρώση με μαργαρίνη.
-
4
Άδειασε την κρέμα κάστανου και τοποθέτησε τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία.
-
5
Χάραξε ελαφρώς τις μερίδες στο ταψί, ράντισε με νερό και ψήσε για 40-45 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία.
-
6
Μόλις ψηθεί η καστανόπιτα, άφησέ τη να κρυώσει καλά-καλά, ετοίμασε το σιρόπι, ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και βράζοντας για 10 λεπτά, και περίχυσε την καστανόπιτα με το χλιαρό σιρόπι. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)