κύρια φωτογραφία συνταγής Καστοριανά γλυκάκια νηστίσιμα
xridrakidou
xridrakidou @cook_8450899
,

Πανεύκολο γλυκό για αυτούς που νηστεύουν και όχι μόνο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την είδα στην εκπομπή του Μαμαλάκη από την Καστοριά νομίζω λεγόταν Σάλιαροι Καστοριανοί. Την έφτιαξα αμέσως κάνοντας την παραλλαγή με το μέλωμα γιατί η αυθεντική ήταν μόνο με ζάχαρη άχνη. Την κέρασα την επόμενη στο γραφείο και όλοι ξετρελάθηκαν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Περίπου 30 κομμάτια
  1. Ζύμη
  2. 1 1/2 ποτήρι λάδι
  3. 1/2 ποτήρι αλυσίβα (σταχτόνερο)
  4. 1 κιλ.αλεύρι
  5. 1 μπέκιν
  6. 1 βανίλια
  7. Γέμιση
  8. 1 κουπα καρύδια
  9. 1 κ.γλ.κανέλα
  10. 1/2 κ.γλ.γαρίφαλο
  11. 1 κ.σ. ζάχαρη
  12. Μέλωμα
  13. 1 1/2 κ.σ.μέλι
  14. λίγο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το λάδι με το σταχτόνερο.

  2. 2

    Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια.

  3. 3

    Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή να μην κολάει στα χέρια.

  4. 4

    Τέλος την χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια μέγεθος καρυδιού.

  5. 5

    Τρίβουμε το καρύδι μας (χοντροκομμένο) στο multi.

  6. 6

    Το ανακατεύουμε με την κανέλα το γαρίφαλο και τη ζάχαρη.

  7. 7

    Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σαν πιτάκι και βάζουμε στη μέση 1/2 - 1 κ.γλ. γέμιση.

  8. 8

    Το κλείνουμε δίνοντας σχήμα με το χέρι μας σαν μισοφέγγαρο.

  9. 9

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί που το έχουμε αλείψει με λάδι.

  10. 10

    Ψήνουμε περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ξανθίνουν.

  11. 11

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και 3-4 κουταλιές νερό, το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά και αφήνουμε να κρύωσει.

  12. 12

    Αφου βγάλουμε από το φούρνο ζεστά τα γλυκάκια μας τα ρίχνουμε ένα ένα για πολύ λίγο μέσα στο μέλι και τέλος πασταλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
αγαπητη xridakidou\r\nαυτο το γλυκακι το γευομαι χρονια απο τα χερακια γιαγιας, μαμας και πλεον τα δικα μου\r\nειναι παρα πολυ καλο \r\nαυτο που εναλλακτικα βαζω στη γεμιση οταν δε μου φτανουν τα καρυδια ειναι ψιλοκομμενο λουκουμι η σταφιδουλες\r\nαν δοκιμασεις τη παραλλαγη θα ηθελα τη γνωμη σου\r\nΞενια

Από

xridrakidou
xridrakidou @cook_8450899
στις
,
Με λένε Χριστίνα είμαι 39 χρονών έχω 2 παιδιά 14 και 8 ετών, δυστυχώς δουλεύω και δεν μου μένει πολύ χρόνος, αλλά προσπαθώ να τα κάνω όλα όσο μπορώ καλύτερα.Μου αρέσει να μαγειρεύω κυρίως γλυκά και περίεργα φαγητά τα οποία συνήθως δεν δοκιμάζω (εκτός από τα γλυκά) αλλά μου αρέσει να βλέπω τους άλλους ικανοποιημένους και να λένε (κυρίως ο γιός μου) ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ!!!! σε αντίθεση με την κόρη μου που μου μοιάζει και για ότι και αν φτίαξω λέει πάντα ΜΠΙΑΧΧΧΧΧΧ!!!!Σ΄αυτό το site βρήκα ότι έψαχνα σχετικά με το ένα από τα hobbies μου τώρα αν αρχίσει να μας ενημερώνει και για ταξίδια θα είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!
Δες περισσότερα