Καταΐφι με κρέμα
Υλικά
-
1/2 Κουτί καντειφι
-
λίγο σπορέλαιο
-
λίγο νερό
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
1 ποτηρι νερό
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
λίγη φλούδα λεμονιού
-
γαρύφαλλα και κανέλα
-
ΚΡΕΜΑ
-
1 λίτρο γάλα
-
5 κουταλιές σούπας corn flour
-
2 φακελάκια βανίλια
-
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-
1 morfat cornet
-
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
-
χαλεπιανά αλεσμένα χοντρά (φυστίκια αιγίνης)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
2
Σε ένα μεγάλο pyrex απλώνουμε το κατείφι. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να ροδίσει.
-
3
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο του βάζουμε το κρύο σιρόπι.
-
4
Μετά ετοιμάζουμε την κρέμαΔιαλύουμε το corn flour με το κρύο γάλα τα βάζουμε στη φωτιά, βάζουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μετά βάζουμε την κρέμα πάνω στο κατείφι.
-
5
Όταν κρυώσει καλά η κρέμα ετοιμάζουμε την morfat cornet κτυπώντας την με το 1 ποτηρι γάλα και την βάζουμε πάνω στην κρέμα.
-
6
Απο πάνω βάζουμε τα χαλεπιανά.
-
7
Την βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια (5)