κύρια φωτογραφία συνταγής Καταΐφι με ανθότυρο
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι για ταψί 28 εκατοστών. Το βούτυρο δεν πρέπει να είναι καυτό όταν περιχύνουμε το φύλλο, γιατί θα λασπώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
  2. 0.5 κιλό ανθότυρο
  3. 2 κουταλιές σούπας μέλι ή ζάχαρη
  4. 250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
  5. Για το σιρόπι
  6. 2 ποτήρια ζάχαρη
  7. 1,5 ποτήρι νερό
  8. 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  9. 1 ξυλαράκι κανέλλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει, και το αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Τραβάμε το φύλλο με τα δάχτυλά μας να ξεχωρίσει, το χωρίζουμε στα δύο και το ραντίζουμε με το βούτυρο.

  3. 3

    Απλώνουμε το μισό σε ταψί και το πιέζουεμε με τα δάχτυλά μας, για να στρώσει στον πάτο του ταψιού.

  4. 4

    Χτυπάμε τον ανθότυρο με τη ζάχαρη ή το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε πάνω στο φύλλο.

  5. 5

    Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και πιέζουμε και πάλι ελαφρά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ωρίτσα περίπου.

  6. 6

    Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι με 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλλα και, όταν το γλυκό είναι χλιαρό, το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Τελεια ,θα τη φτιαξω οποσδηποτε .Μοιαζει με κιουναφε .

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,