Καταΐφι με ανθότυρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι για ταψί 28 εκατοστών. Το βούτυρο δεν πρέπει να είναι καυτό όταν περιχύνουμε το φύλλο, γιατί θα λασπώσει.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο καταΐφι
-
0.5 κιλό ανθότυρο
-
2 κουταλιές σούπας μέλι ή ζάχαρη
-
250 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
-
Για το σιρόπι
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1,5 ποτήρι νερό
-
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-
1 ξυλαράκι κανέλλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να κάψει, και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Τραβάμε το φύλλο με τα δάχτυλά μας να ξεχωρίσει, το χωρίζουμε στα δύο και το ραντίζουμε με το βούτυρο.
-
3
Απλώνουμε το μισό σε ταψί και το πιέζουεμε με τα δάχτυλά μας, για να στρώσει στον πάτο του ταψιού.
-
4
Χτυπάμε τον ανθότυρο με τη ζάχαρη ή το μέλι μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε πάνω στο φύλλο.
-
5
Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και πιέζουμε και πάλι ελαφρά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ωρίτσα περίπου.
-
6
Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι με 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλλα και, όταν το γλυκό είναι χλιαρό, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)