Καθάρισμα ψαριών και συμβουλές για το τηγάνι
Πώς καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια; Ποια είναι τα μικρά μυστικά για το σωστό τηγάνισμα; Η κυρία Ευτυχία από τη Λέρο, μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να καθαρίσουμε και να τηγανίσουμε ολόφρεσκα ψάρια απ’ το «Ένα Κουτί Θάλασσα» της Greenpeace. Με το «Ένα Κουτί Θάλασσα», ξεκινάμε να φτιάξουμε εδώ και τώρα μία δίκαιη αγορά ψαριών και θαλασσινών που σέβεται ανθρώπους και περιβάλλον. Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ!
https://www.youtube.com/watch?v=umOkYtVbLvU
Υλικά
-
μαχαίρι
-
τηγάνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα ψάρια και σκίζουμε την κοιλιά τους.
-
2
Αφαιρούμε τα έντερα.
-
3
Αν τα ψάρια έχουν λέπια, τα ξελεπιάζουμε πρώτα. Με ένα πηρούνι ή μαχαίρι, ξύνουμε ανάποδα το δέρμα του ψαριού για να φύγουν τα λέπια.
-
4
Ετοιμάζουμε τα ψάρια για το τηγάνιτα αλατίζουμε για καμιά ώρα, να προλάβουν να "πιουν" το αλάτι.
-
5
Αλευρώνουμε τα ψάρια καλά και από τις δυο πλευρές
-
6
Και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αν είναι φρέσκα τα ψάρια σας, θα φουσκώσει το δέρμα τους στο τηγάνισμα και θα σηκωθούν τα πτερύγια!
-
7
Έτοιμα τα ψαράκια μας για κατανάλωση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια