pepita27
pepita27 @pepi

Ένα γλυκάκι πανεύκολο ως παραλλαγή του κλασικού banoffee.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προτείνω ως πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο να μην ψηθεί η βάση και απλά να την αφήσουμε να παγώσει για 1 ώρα και έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φλιτζ. μπισκότο τριμμένο (digestive ή petite-beurre)
  2. 8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  4. 1 ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες (αλειμμένη με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσει)
  5. 1 έτοιμη κρέμα στιγμής (1 φακελάκι 62 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια) και το απαιτούμενο γάλα
  6. 200 ml. σαντιγί
  7. τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ και ψήνουμε για 15΄-20΄στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσει η βάση.

  2. 2

    Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.

  3. 3

    Στρώνουμε την μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες.

  4. 4

    Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις φετούλες μπανάνας.

  5. 5

    Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με σοκολάτα.

  6. 6

    Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Από

pepita27
στις