Κάτι σαν banoffee
Ένα γλυκάκι πανεύκολο ως παραλλαγή του κλασικού banoffee.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτείνω ως πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο να μην ψηθεί η βάση και απλά να την αφήσουμε να παγώσει για 1 ώρα και έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού.
Υλικά
-
2 φλιτζ. μπισκότο τριμμένο (digestive ή petite-beurre)
-
8 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
-
1 έτοιμη κρέμα στιγμής (1 φακελάκι 62 γραμμ. άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια) και το απαιτούμενο γάλα
-
200 ml. σαντιγί
-
τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ και ψήνουμε για 15΄-20΄στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσει η βάση.
-
2
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό. Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα.
-
3
Στρώνουμε την μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες.
-
4
Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις φετούλες μπανάνας.
-
5
Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με σοκολάτα.
-
6
Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια (7)