ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Πρόκειται για μία συνταγή δικής μου έμπνευσης, οπότε μην είστε πολύ αυστηροί... Είναι κομμένη και ραμμένη στις προδιαγραφές της οικογένειάς μου διότι η μαμά μου κάνει δίαιτα και η αδεφή μου και εγώ "προσέχουμε". Είναι ένα νόστιμο, πολύ ελαφρύ γλυκό που τρώγεται άνετα για πρωινό ή σαν συνοδευτικό με τον καφέ και το τσάι.

Λίγα μυστικά ακόμα

1) Όσο περισσότερα τα λιπαρά του γιαουρτιού (π.χ. 4%) τόσο πιο σταθερή θα είναι και η κρέμα, αλλά εμείς την κάνουμε διαίτης...2) Στην κρέμα μπορείτε να βάλετε και ένα φλυτζάνι ζάχαρης αν το θέλετε πιο γλυκό3) Όταν το γλυκό ετοιμαστεί, είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε όταν θα έχει κρυώσει τελείως. Θα είναι πιο νόστιμο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 με 13 περίπου κομμάτια
  1. Για τη ζύμη σφολιάτας
  2. 1 κ.γ. ζάχαρη
  3. 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1 ποτήρι γάλα
  5. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή 60 γρ. μαγιά)
  6. 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο ( ή αραβοσιτέλαιο)
  7. 3 κ.σ. κανέλλα
  8. Για την κρέμα
  9. 400 γρ. (ή 2 κυπελλάκια) γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  10. 2 βανίλλιες
  11. 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
  12. 1 ασπράδι αυγού
  13. ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας σας (μήλο, κεράσι, φράουλα, βερίκοκο, κλπ)
  14. 1 κρόκος αυγού για άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ ρίχνετε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύετε. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και η ζύμη να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνετε το γιαούρτι και το ασπράδι και ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανίλλιες και εξακολουθείτε να ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χωρίς τους "κόμπους" της ζάχαρης.

  3. 3

    Ψιλοκόβετε τα φρούτα που έχετε επιλέξει (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνο, βερίκοκο, συκο, κλπ).

  4. 4

    Παίρνετε τη ζύμη και τη χωρίζετε σε δύο ίσα κομμάτια. Ανοίγετε το πρώτο κομμάτι με τον πλάστη. Μόλις είναι έτοιμο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ λεπτό ζυμάρι) το τοποθετείτε σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους που να είναι λίγο βαθύ. Πέρνετε στη συνέχεια το μείγμα και απλώνετε το μισό περίπου πάνω στο απλωμένο ζυμάρι. Έπειτα τοποθετείτε αρκετά από τα φρούτα που ψιλοκόψατε από πάνω, τα περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα που ετοιμάσετε και ξαναρίχνετε τα υπόλοιπα φρούτα που έμειναν. Ανοίγετε και το άλλο κομμάτι της ζύμης με τον πλάστη και το τοποθετείτε προσεκτικά πάνω από τα υλικά, κλείνοντας καλά καλά τις ακρούλες. Με ένα πινέλο αλέιφετε τη ζύμη από πάνω με έναν κρόκο αυγού.

  5. 5

    Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
πολυ ομορφη προταση...εφω εβαλα μηλα στην κρεμα...πολυ καλο αποτελεσμα γευστικα...να\'σαι καλα...

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα