vera_rodos
vera_rodos @cook_8457162
Ρόδος,

Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή από το Αφάντου της Ρόδου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν μας περισσέψει γέμιση, την βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το κατσικάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 στήθος από κατσικάκι (το κούφωμα, δηλαδή όλο το επάνω μέρος χωρίς να το σπάσετε).
  2. 3/4 φλιτζανιού λάδι
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  5. 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. 1 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  8. 1 1/2 φλιτζάνι νερό (περίπου)
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. κύμινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να τσιγαριστεί.

  2. 2

    Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε περίπου για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

  3. 3

    Πασπαλίζουμε το κατσικάκι με αλάτι, πιπέρι και κύμινο.

  4. 4

    Στη συνέχεια γεμίζουμε το κατσικάκι μεταξύ πέτσας και παΐδια με την γέμιση που ετοιμάσαμε και το κλείνουμε ράβοντας το με κλωστή.

  5. 5

    Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150-180 βαθμούς) για τρεις ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

poullitsa
poullitsa @cook_8452556
ειμαι κ εγω απο τη ροδο κ περιμενω παντοτε το πασχα γιατι λατρευω αυτο το φαγητο!!

Από

vera_rodos
vera_rodos @cook_8457162
στις
Ρόδος,