Κατσικάκι γεμιστό με μους μανιταριών και γαρίδας

1 μάγειρας σκοπεύει να τη μαγειρέψει
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μερίδες
  1. 300 γρ. κατσικακι/αρνάκι μπούτι σε 2 φέτες κομμένες για σνίτσελ
  2. 1 σκέπη αρνίσια κομμένη σε 2 κομμάτια
  3. 1/2 λίτρο ζωμό σκούρο από τα κόκκαλα
  4. 50 ml ελαιόλαδο
  5. 50 γρ. βούτυρο
  6. θυμάρι φρέσκο ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  7. Για τη μους μανιταριών
  8. 2 μέτρια μανιτάρια
  9. 1/4 κρεμμύδι μέτριο
  10. 1 σκελίδα σκόρδο
  11. 1 κ.σ. μαϊντανό
  12. 1 κ.σ. άνηθο
  13. 6 γαρίδες καθαρισμένες
  14. 1 ασπράδι αυγού
  15. 4-6 φιλέτα λιαστής ντομάτας
  16. Για τον τραχανά
  17. 1/2 φλιτζάνι τραχανά ξινό
  18. 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη λεπτό μπρινουάζ
  19. 1/6 κολοκυθάκι κομμένο λεπτό μπρινουάζ
  20. 1/2 καρότο κομμένο λεπτό μπρινουάζ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά της μους στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Ταυτόχρονα σωτάρουμε τα λαχανικά του τραχανά με λίγο λάδι και βούτυρο, και καρυκεύουμε, ενώ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον τραχανά να βράσει με λίγο ζωμό ή ζεστό νερό. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τον τραχανά και διορθώνουμε τη γεύση καρυκεύοντας.

  3. 3

    Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγο βούτυρο και λάδι. Απλώνουμε στις φέτες του κρέατος λίγη από τη μους. Ρολλάρουμε το κρέας, το καλύπτουμε με τη σκέπη και το ροδίζουμε. Προσθέτουμε ζωμό και τοποθετούμε στο φούρνο στους 200ο C για 15-20'.

  4. 4

    Βάζουμε 150 περίπου ml ζωμό να βράσει με το κρασί μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο 1/3 και τελειώνουμε τη σάλτσα με βούτυρο και κρέμα γάλακτος.

  5. 5

    Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα λαχανικά και σχοινόπρασο ή θυμάρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

DonLoufas
DonLoufas @Chef_Kcharoglou
στις