κύρια φωτογραφία συνταγής Κατσικάκι καπαμά
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
4 μεριδες
  1. 1 μπούτι κατσικίσιο χαραγμένο
  2. 300 γρ σπανάκι
  3. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. μαϊντανός
  5. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξανθές σταφίδες
  6. 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  7. λάδι
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. 1 κ.σ. πελτέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

  3. 3

    Σ' ένα ταψί τοποθετούμε το μπούτι αφού το αλείψουμε με λάδι και λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα περίπου.

  4. 4

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και προσθέτουμε το μίγμα με το σπανάκι και 2 φλιτζάνια νερό με 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε τις σταφίδες και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

  5. 5

    Σερβίρεται ζεστό.