Κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε χυμό από μοσχολέμονο για διαφορετικό άρωμα.
Υλικά
-
1 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή πλάτη) κομμένο σε μέτρια κομμάτια
-
1 Knorr «Σπιτικό» ζωμό μπουκέτο μυρωδικών
-
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
-
1 κιλό μελιτζάνες (κομμένες σε κομμάτια)
-
λίγη ρίγανη
-
5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
-
100 ml ελαιόλαδο
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
1/2 ψιλοκομμένο πράσο
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κατσικάκι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το πράσο.
-
3
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, τον σπιτικό ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και αφήνουμε το κατσικάκι να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
-
4
Κατόπιν προσθέτουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα (με τη φλούδα τους ή χωρίς) μαζί με τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδo και μισό φλιτζάνι νερό, και αφήνουμε το λεμονάτο κατσικάκι με μελιτζάνες να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια