κύρια φωτογραφία συνταγής Κατσικάκι στο φούρνο της γιαγιάς
mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
,Κύπρος

Το κατσικάκι αυτό το φτιάχνει η γιαγιά μου το Πάσχα, όταν δεν έχουμε τον χώρο για την παραδοσιακή σούβλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γιαγιά έχει τονίσει το κατσικάκι να είναι το μισό, οπότε από ένα 10 kg κατσικάκι παίρνουμε το μισό (μισό κεφάλι, μισή κοιλιά, μισά μπούτια κ.τ.λ.)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 μεγάλες μερίδες
  1. 5 kg κατσικάκι
  2. 2 λεμόνια στιμμένα
  3. 4 σκελίδες σκόρδο
  4. 5-6 κλαράκια δεντρολίβανο
  5. 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  6. 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  7. 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι (μαύρο, πράσινο, κόκκινο) σε σπόρους
  8. λάδι
  9. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κατσικάκι σε μερίδες (0.25 kg).

  2. 2

    Ξεπλένουμε καλά τις μερίδες.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε καλά το κατσικάκι σε ένα ταψί.

  4. 4

    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

  5. 5

    Ανακατεύουμε την ταχίνι, την μουστάρδα, το χυμό των λεμονιών με λάδι όσο χρειάζεται για να γίνει μια αραιή σαλτσα.

  6. 6

    Ανακατεύουμε το κατσικάκι με την σάλτσα.

  7. 7

    Προσθέτουμε τους σπόρους του πιπεριού και το δεντρολίβανο.

  8. 8

    Αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας μέσα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

  9. 9

    Βάζουμε το κατσικάκι σε μια ειδική σακούλα για ψήσιμο στον φούρνο.

  10. 10

    Ψήνουμε το κατσικάκι σε προθερμασμένου φούρνο στους 170 βαθμούς για 2 - 1/2 ώρες.

  11. 11

    Τρυπάμε την σακούλα σε μερικά σημεία και αφήνουμε το κατσικάκι στον φούρνο για ακόμα 1/2 ώρα.

  12. 12

     Σερβίρουμε ζεστό με ένα ωραίο ατζέμ πιλάφι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

golfo
golfo @cook_8452627
γινετε ωραιοτατο ετσι ,το εχω ξανακανει και με χοιρινο κρεας,σημερα προσθεσα και 2 πατατες κομενες στα δυο.\nεμενα προσωπικα μου αρεσει το ψησιμο στη σακουλα γιατι μενουν τα ζουμια και ολη η νοστιμα μεσα στο φαγητο,και δεν πλενεις και το ταψι!χα!\nφωτο αργοτερα,ευχαριστω.

Από

mariaporozan
mariaporozan @cook_8483148
στις
,Κύπρος