Καυτερή σάλτσα - sweet chilli sause
Μια σάλτσα για αυτούς που τους αρέσουν τα πολύ καυτερά. Μοιάζει με τις έτοιμες sweet chilli sause.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή γιατί αρχικά έχει γλυκιά γεύση αλλά όταν καταπωθεί είναι πολύ καυτερή. Καλύτερα να διατηρηθεί στο ψυγείο.
Υλικά
-
1 κιλό καυτερές πιπεριές (οπως χαλεπένιο)
-
2 κούπες ξύδι λευκό
-
1 κούπα χυμό τομάτας
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1/2 κούπα λάδι
-
3-4 κ.γ. αλάτι
-
3-4 σκελίδες σκόρδο
-
Προαιρετικά
-
4 κουταλάκια τσίντσερ(ginger)
-
4 κ.σ. ψιλοκομένη σουλτανίνα (σταφίδες)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε γάντια και κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και αφαιρούμε τα σπόρια.
-
2
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές για 2 λεπτά.
-
3
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζάχαρης και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά
-
4
Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
-
5
Τοποθετούμε τη ζεστή σάλτσα (όχι καυτή) σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε αεροστεγώς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)