κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφαλονίτικο κοκκινιστό
aggeliki kefalonia
aggeliki kefalonia @cook_8477739
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,ελλαδα

Ένα Κεφαλονίτικο "σοφιγάδο". Φαϊ νόστιμο και γευστικότατο! Αρκεί λίγη ώρα για να το δημιουργήσετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με τηγανιτές πατατες, ρύζι, ή μακαρόνια.Επίσης αν βρούμε την "κοσέρβα" την κεφαλονίτικη (πελτές ντομάτας από φρέσκιες ντομάτες και με αρκετό αλάτι) το φαγητό μας θα γίνει πιο νόστιμο.  Θα πρέπει όμως να μειώσουμε το αλάτι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

68 Minutes
  1. 1-1,5 kg μοσχάρι ψαχνό για κοκκινιστό
  2. 3 μεσαία κρεμμύδια
  3. 2 σκόρδα
  4. 1 πιπεριά (προαιρετικά)
  5. ντομάτα τριμμένη στον τριφτη, η αν δεν εχουμε φρεσκια προσθέτουμε 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  6. 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  7. κρασί για το τσιγάρισμα
  8. αλάτι
  9. λάδι
  10. πιπέρι
  11. μερικούς κόκκους μπαχάρι
  12. μερικές πρόκες του γαρύφαλλου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι ώσπου να πάρει χρώμα.

  2. 2

    Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κομμένο σκόρδο και την πιπεριά. Όταν τσιγαριστούν, τα σβήνουμε με κρασί.

  3. 3

    Αφήνουμε να βράσει για κανενα 5λεπτο και ρίχνουμε το ντοματάκι. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να βράσει.

  4. 4

    Καθως βράζει αν δούμε οτι θελει κι άλλο νερο προσθέτουμε ζεστο νερο από τον βραστήρα.

  5. 5

    Στο τελος ριχνουμε και το αλατι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (23)

golfo
golfo @cook_8452627
παρα πολυ ωραιο φαγητο,κατανοστιμο.\nμπραβο στην γειτονικη Κεφαλονια.\nευχαριστω

Από

aggeliki kefalonia
aggeliki kefalonia @cook_8477739
στις
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,ελλαδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα