κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτεδάκια αφράτα με κόκκινο κριθαράκι και φέτα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. Για τα κεφτεδάκια
  2. 1/2 κιλο κιμά μοσχαρίσιο
  3. λίγο μαϊδανό
  4. 2 μικρά αυγά
  5. 3-4 κ.σ. γάλα
  6. λίγο ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
  7. 3-4 κ.σ. λάδι
  8. 2 μικρά κρεμμύδια περασμένα απο το multi
  9. αλεύρι
  10. λάδι για τηγάνισμα
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. Για το κριθαράκι
  14. 4 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ κριθαράκι
  15. 3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
  16. 200 γρ. τριμμένη φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε τον κιμά με τον μαϊδανό, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ''ξεκουραστεί'' μισή ωρα.

  3. 3

    Αφήνουμε τα λάδι να κάψει αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη  φωτιά και τα προσθέτουμε μέχρι να ροδίσουνε αλλα προσοχή μην καούνε.

  4. 4

    Μόλις τα βγάλουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε κάπου ζεστά.

  5. 5

    Σ' ενα κατσαρολάκι βάζουμε την ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και την κρέμα γάλακτος.

  6. 6

    Μόλις πάρει βράση βάζουμε το κριθαράκι και 4 ποτήρια νερό. Όταν τραβήξει το νερό δοκιμάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο ακόμη. Μόλις βράσει αλλά να έχει σάλτσα αρκετή απομακρύνουμε απο την εστία, βάζουμε τη  φέτα και αφου κόψουμε τα κεφτεδάκια μας με ενα πιρούνι τα κάνουμε μπουκίτσες μικρές, τα βάζουμε μέσα και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Σέρβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

Από

Νεφελακι
Νεφελακι @cook_8467629
στις
Ρεθυμνο,
Η μαγειρικη δεν ειναι απλως βαζω 5-6 υλικα...Ειναι μια τεχνη που θελει αγαπη και μερακι...Εχω να μαθω πολλα ακομη αλλα μπορω και θελω!
Δες περισσότερα