κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτεδάκια απο την Καππαδοκία
tsorumo
tsorumo @cook_8452580

Λίγα μυστικά ακόμα

Συμβουλήμπορείτε να αγοράσετε τον κιμά της εβδομάδας, να τον ζυμώσετε, να πλάσετε τα κεφτεδάκια και να βάλετε στην κατάψυξη σε διαφορετικά δοχεία τα έτοιμα ζυμωμένα κεφτεδάκια για μελλοντικές χρήσεις!Καλή σας όρεξη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
50 κεφτεδάκια
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  3. 1 φέτα, παχειά,ψωμί (ψύχα καλύτερα απο μπαγιάτικο ψωμί,περίπου δύο χούφτες)
  4. 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
  5. 1 κουτάλι σούπας κοφτό αλάτι
  6. 1/2 κουτάλι σούπας κοφτό μαύροπίπερο
  7. 1 κουτάλι σούπας κοφτό ρίγανη
  8. δυο-τρεις σταγόνες ξύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε.Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες είναι1) Ζύμωμα περίπου για 10 λεπτά αλλά όχι όπως το ζύμωμα ζύμης αλλά όπως βάζετε τα δάχτυλά σας στην άμμο! συνεχόμενο τέτοιο ζύμωμα.2) Όταν πλάθετε τα κεφτεδάκια θέλει και εκεί έναν χρόνο πλασίματος (μετρήστε μέχρι τα 15 καθώς πλάθετε το κεφτεδάκι ανάμεσα στα δάκτυλά σας 3) Βάλτε τα στο ψυγείο πρίν τα τηγανίσετε για να δέσουν τα υλικά4) Καλό επίσης είναι να μην είναι πολύ μεγάλα τα κεφτεδάκια. 

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
Δεν βλέπω τίποτα το διαφορετικό σε αυτή τη συνταγή από τα κλασικά κεφτεδάκια που φτιάχνουμε!

Από

tsorumo
tsorumo @cook_8452580
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα