Κεφτεδάκια φούρνου με μυρωδικά
Μαλακά κεφτεδάκια αντί για τηγανητά με πολλά μυρωδικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνδυάζεται τέλεια με πιλάφι, πατάτες, πουρέ ή κοφτό μακαρονάκι.
Υλικά
-
Για τη γέμιση
-
1 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 χοιρινό)
-
2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα στο μίξερ
-
1 αβγό
-
ελαιόλαδο
-
3 κουταλιές πάπρικα γλυκιά (σάλτσα)
-
1/2 κύβο μυρωδικών διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
-
αρκετό δυόσμο
-
αλάτι
-
ρίγανη
-
λίγη κανέλα
-
Για γαρνίρισμα
-
μαυροπίπερο
-
πελτέ ντομάτας
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
βασιλικό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.
-
2
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος για να ξεροψηθούν.
-
3
Απλώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.
-
4
Ρίχνουμε από πάνω τον πελτέ ντομάτας, λίγο λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο και τον βασιλικό.
-
5
Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να δούμε ότι έχουν ξεροψηθεί και έχουν πιάσει μια ελαφριά κρούστα.
Σχόλια