Κεφτεδάκια φούρνου με μυρωδικά

stesia
stesia @stesia_siatista
Σιάτιστα

Μαλακά κεφτεδάκια αντί για τηγανητά με πολλά μυρωδικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνδυάζεται τέλεια με πιλάφι, πατάτες, πουρέ ή κοφτό μακαρονάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6 άτομα
  1. Για τη γέμιση
  2. 1 κιλό κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 χοιρινό)
  3. 2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα στο μίξερ
  4. ελαιόλαδο
  5. 3 κουταλιές πάπρικα γλυκιά (σάλτσα)
  6. ψωμί 2-3 ημερών μουλιασμένο σε γάλα
  7. 1/2 κύβο μυρωδικών διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
  8. αρκετό δυόσμο
  9. αλάτι
  10. ρίγανη
  11. λίγη κανέλα
  12. Για γαρνίρισμα
  13. μαυροπίπερο
  14. πελτέ ντομάτας
  15. ελαιόλαδο
  16. αλάτι
  17. βασιλικό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.

  2. 2

    Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος για να ξεροψηθούν.

  3. 3

    Απλώνουμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

  4. 4

    Ρίχνουμε από πάνω τον πελτέ ντομάτας, λίγο λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο και τον βασιλικό.

  5. 5

    Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να δούμε ότι έχουν ξεροψηθεί και έχουν πιάσει μια ελαφριά κρούστα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Lilly84
Lilly84 @cook_8470856
Εξαιρετικά! Η σάλτσα πάπρικας κάνει τη διαφορά. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.

Από

stesia
stesia @stesia_siatista
στις
Σιάτιστα