Κεφτεδάκια καλοκαιρινά
Κεφτεδάκια ζουμερά με λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, βράστε ξεχωριστά τα κολοκυθάκια και το καλαμπόκι γιατί χρειάζονται λιγότερο χρόνο.Αν θέλετε ανακατέψτε λίγο χυμό λεμονιού με άνιθο, λίγο μουστάρδα και βουτήξτε μέσα τα λαχανοκεφτεδάκια!!
Υλικά
-
4-5 πατάτες μέτριες
-
4 καροτάκια
-
4 τομάτες γινομένες
-
3 μέτρια κολοκυθάκια
-
1 χούφτα καλαμπόκι
-
Λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο
-
άνιθο
-
αλάτι, πιπέρι λευκό
-
λίγο μουστάρδα
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες, τα καρότα, το καλαμπόκι και τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό (όχι πολύ αλατισμένο γιατί η μουστάρδα θα δώσει αρκετή γεύση).
-
2
Ξεφλουδίστε τις τομάτες και αφαιρέστε τα σποράκια. Αν υπάρχει χρόνος στραγγίστε τις 20 λεπτά με μισή ώρα ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά.
-
3
Ανακατέψτε τα βρασμένα λαχανικά και αφού στραγγίξουν και αυτά λιώστε τα με ένα πιρούνι.
-
4
Προσθέστε ένα κουταλάκι κοφτό μουστάρδα, το πιπέρι, το κρεμμυδάκι και το άνιθο.
-
5
Αναμείξτε το μείγμα και τις τομάτες καθώς και λίγο αλευράκι ώσπου να φτιάξετε ένα μείγμα όχι πολύ σφιχτό.
-
6
Με νωπά χέρια, πλάστε τα κεφτεδάκια και ρίξτε τα σε καυτό ελαιόλαδο.
-
7
Αφήστε τα να στραγγίξουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια