lenale
lenale @cook_8459878
Θεσσαλονίκη

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύονται πολύ ωραία με στραγγιστό γιαούρτι. Μπορείτε αν θέλετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

42 Minutes
4 άτομα
  1. 5 μελιτζάνες
  2. Για τα κεφτεδάκια
  3. 250 γρ. κιμά
  4. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
  6. 1 κ.σ. ξύδι
  7. 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  8. 1 κ.σ. ρίγανη
  9. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  10. αλάτι, πιπέρι
  11. Για την σάλτσα
  12. 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  13. 1 σκελίδα σκόρδο
  14. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  15. αλάτι, πιπέρι
  16. 1 κ.γλ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.

  2. 2

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

  3. 3

    Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο.

  4. 4

    Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πυρέξ, περιχύνουμε με την σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (90)

golfo
golfo @cook_8452627
5 και λιγα ειναι,ετσι ακριβως τα φτιαχνω,τελεια!

Από

lenale
lenale @cook_8459878
στις
Θεσσαλονίκη