Κεφτεδάκια με μακάλο
Παραδοσιακή συνταγή από τη Β.Δ. Μακεδονία
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορόυμε να κάνουμε την ίδια συνταγή και με βραστό κοτόπουλο και αντί για νερό να προσθέσουμε το ζωμό από το κοτόπουλο. Επίσης, σε περιόδους νηστείας το έφτιαχνε πάντα η γιαγιά μου με μυζηθροκεφτέδες. Και τέλος, αντί για κόκκινο πιπέρι μπορούμε να βάλουμε κόκκινη σάλτσα.
Υλικά
-
0.75 kg κιμάς ανάμικτος (μοσχαράσιος και χοιρινός)
-
τα υπόλοιπα υλικά που θέλετε για να πλάσετε κεφτεδάκια
-
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
Μαϊντανός
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια κατά τα γνωστά. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
-
2
Κρατάμε λίγο από το λάδι που τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια και εκεί ρίχνουμε το αλεύρι να πάρει χρώμα, όπως κάνουμε με τη μπεσαμέλ.
-
3
Λίγο πριν ετοιμαστεί το αλεύρι προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο λιωμένο και τα αφήνουμε και αυτά να πάρουν χρώμα, με προσοχή να μην καεί το πιπερι και πικρίσει.
-
4
Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστο σαν τη μπεσαμέλ.
-
5
Τέλος προσθέτουμε μέσα τα κεφτεδάκια, τον μαϊντανό και αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί και να ανακατευτούν οι γεύσεις.
Σχόλια (10)