κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτεδάκια με σάλτσα και ζυμαρικά
grandchef
grandchef @cook_8450852
Athens

...ή αλλιώς Spaghetti Meatballs! Για να διευκρινίσω κάτι, δεν χρειάζεται να τυραννάμε τον εαυτό μας να κάνουμε κεφτεδάκια ειδικά για αυτήν τη συνταγή! Εγώ φτιάχνω τα κεφτεδάκια και τα έχω στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης, και όποτε θέλω να κάνω κάτι διαφορετικό κάνω συτήν τη συνταγή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το όλο άρωμα στα κεφτεδάκια το δίνει ο δυόσμος και στη σάλτσα ο βασιλικός, μην τα παραλείψετε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
2 μερίδες
  1. Για τα κεφτεδάκια
  2. 300 γρ κιμά μοσχαρίσιο-χοιρινό
  3. ψίχα από μισόκιλο καρβέλι ψωμί
  4. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  5. 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  6. 1 σφηνάκι ρακί ή τσίπουρο
  7. 1 σφηνάκι νερό
  8. 1 σφηνάκι γάλα
  9. λίγο ελαιόλαδο
  10. αλάτι-πιπέρι
  11. φρυγανιά τριμμένη αν το μείγμα μας βγει νερουλό
  12. λίγο αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  13. Για τη σάλτσα
  14. 2-3 φρέσκες ντομάτες για σάλτσα στον τρίφτη
  15. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  16. 1 κ.γ. βασιλικό ξερό ή φρέσκο
  17. αλάτι-πιπέρι
  18. μακαρόνια νο6 (για 2 άτομα 300γρ τουλάχιστον)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμιγνύω τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ανακατεύω καλά (5 λεπτά τουλάχιστον!). Το μίγμα πρέπει να μην είναι σφιχτό πολύ αλλά να πλάθεται και άνετα.

  2. 2

    Κάνω πολύ μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνω σε ένα πιάτο, και αφού τα αλευρώσω όλα βάζω το λάδι να κάψει.

  3. 3

    Τα τηγανίζω και τα βγάζω σε αντικολλητικό χαρτί.

  4. 4

    Βράζω τα μακαρόνια al dente.

  5. 5

    Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζω με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.

  6. 6

    Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες και αφήνω για λίγο να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

  7. 7

    Προσθέτω βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, προσθέτω και τα κεφτεδάκια και ανακατεύω.

  8. 8

    Προσθέτω τα μακαρόνια και ανακατεύω.

  9. 9

    Σερβίρω με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Αντιδράσεις

Από

grandchef
grandchef @cook_8450852
στις
Athens