Κεφτεδάκια με χυλοπίτες και σάλτσα μελιτζάνας
Η συνταγή μου αυτή είναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη. Την εμπνεύστηκα καθώς ζύμωνα κεφτεδάκια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, προσθέστε στη σάλτσα και λίγο βασιλικό. Του πάει πολύ!
Υλικά
-
500 γραμ. χυλοπίτες
-
Για τον κιμά
-
1/2 κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχάρι-χοιρινό)
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στραγγισμένες καλά
-
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
1 αυγό
-
1 κουταλάκι κύμινο
-
1/2 κουταλάκι ρίγανη
-
1/2 κουταλάκι σόδα του φαγητού σε σκόνη
-
λίγο ξύδι
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για τη σάλτσα
-
1 μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη από τη φλούδα της και κομμένη σε κυβάκια
-
2 κουτιά κονκασέ ντομάτας ή 1 κιλό φρέσκες ντομάτες σε κύβους
-
1 κύβο λαχανικών
-
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
-
1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις χυλοπίτες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας και τη σόδα του φαγητού και σβήνοντάς τη με λίγο ξύδι. Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά κεφτεδάκια σαν μπαλίτσες. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς αλευρωμένα μέχρι να χρυσίσουν και όχι να ροδοψηθούν.
-
3
Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε πολύ καλά με το λάδι τους κύβους της μελιτζάνας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθούν καλά, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει.
-
4
5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο.
-
5
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και τη μελιτζάνα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)