κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτεδάκια με χυλοπίτες
bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633

Ένα διαφορετικό 'γκιουβέτσι'. Δικής μου εμπνεύσεως. Δοκιμάστε το.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή έγινε από έμπνευση δική μου γιατί είχα βαρεθεί τα κλασικά γκιουβέτσια... έγινε πάντως πολύ νόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το και εσείς και πέστε μου τη γνώμη σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. Για τα κεφτεδάκια
  2. 200 γρ χοιρινός κιμάς
  3. 200 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  4. 1 μεγάλο ξερό κρεμύδι τριμμένο
  5. 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε γάλα φρέσκο (γίνονται αφράτοι με το γάλα)
  6. δυόσμο, αλάτι, πιπέρι
  7. αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  8. Για τη σάλτσα
  9. 2 κουτιά ψιλοκομμένο ντοματάκι
  10. 1 μέτριο κρεμύδι ξερό τριμμένο
  11. θυμάρι, αλάτι , πιπέρι
  12. 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
  13. 2 ποτήρια νερό
  14. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  15. Στο τέλος
  16. 500 γρ χυλοπιτάκια (μικρά τετράγωνα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καταρχήν σε γάστρα που σκεπάζει βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς.

  2. 2

    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε μπαλάκια τα οποία τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

  3. 3

     Ανοίγουμε τη γάστρα και βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε νερό (περίπου 3 ποτήρια) και αφήνουμε να βράσει ξανά.

  4. 4

    Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα χυλοπιτάκια. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν (προσέχουμε το φαγητό γιατί ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμα κατά το ψησιμο).

  5. 5

    Όταν πιει τα υγρά του είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

dimikl
dimikl @cook_8450593
Δεν έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά κάπως έτσι φτιάχνω τα σουτζουκάκια με τη διαφορά,ότι τώρα τελευταία αντί να τα τηγανίσω,τα ψήνω στο φούρνο αμέσως με τη σάλτσα τους.Γίνονται πεντανόστιμα και γλυτώνω και τηγάνια και τσίκνα.
Αυτή είναι μια πολύ ωραία εκδοχή και θα τη φτιάξω οπωσδήποτε!Σ'ευχαριστούμε.

Από

bouka_tsoukaliou
bouka_tsoukaliou @cook_8450633
στις