Κεφτεδάκια τηγανητά με βρώμη
Αφράτα και τραγανά τηγανιτά κεφτεδάκια με βρώμη και ούζο τα οποία τρώγονται και ζεστά και κρύα.
Λίγα μυστικά ακόμα
http//foodie1973.blogspot.com/2012/12/quacker.html
Υλικά
-
750 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
-
2 αυγά
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1-2 σκόρδα ψιλοκομμένα
-
1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. του καφέ ούζο (δίνει πολύ ωραία μυρωδιά)
-
1 κουταλιά σούπας ρίγανη (όχι πολύ γεμάτη για να μην πικρίσει)
-
1 κουταλιά σούπας δυόσμο
-
λίγο γάλα (περίπου 1 φλ. του καφέ)
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού ανακατέψω με το χέρι όλα τα υλικά μαζί, αφήνω την ζύμη να «δέσει» για λίγο στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθω ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε όμως και πολύ πλαδαρή. Σε περίπτωση που χρειασθεί, προσθέτω λίγο γάλα ή λίγο βρώμη ακόμα.
-
2
Περνάω τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τα τοποθετώ σε μια πιατέλα μέχρι να ζεσταθεί το λάδι στο τηγάνι.
-
3
Προτού αρχίσω το τηγάνισμα πρέπει να είμαι σίγουρη ότι το λάδι έχει ζεσταθεί καλά, δίχως όμως να έχει καεί.
-
4
Στην συνέχεια ρίχνω ένα-ένα τα κεφτεδάκια μέχρι να γεμίσει το τηγάνι και τηγανίζω σε υψηλή θερμοκρασία.
-
5
Τα κεφτεδάκια που είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ενώ μπορώ να τα διατηρήσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C μέχρι να τα σερβίρω.
Σχόλια