Κεφτεδάκια τηγανητά με βρώμη

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Αφράτα και τραγανά τηγανιτά κεφτεδάκια με βρώμη και ούζο τα οποία τρώγονται και ζεστά και κρύα.

Λίγα μυστικά ακόμα

http//foodie1973.blogspot.com/2012/12/quacker.html

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 750 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  2. 150 γρ. βρώμη (quaker)
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1-2 σκόρδα ψιλοκομμένα
  5. 1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  6. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  7. 1/2 φλ. του καφέ ούζο (δίνει πολύ ωραία μυρωδιά)
  8. 1 κουταλιά σούπας ρίγανη (όχι πολύ γεμάτη για να μην πικρίσει)
  9. 1 κουταλιά σούπας δυόσμο
  10. λίγο γάλα (περίπου 1 φλ. του καφέ)
  11. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφού ανακατέψω με το χέρι όλα τα υλικά μαζί, αφήνω την ζύμη να «δέσει» για λίγο στο ψυγείο και στην συνέχεια πλάθω ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε όμως και πολύ πλαδαρή. Σε περίπτωση που χρειασθεί, προσθέτω λίγο γάλα ή λίγο βρώμη ακόμα.

  2. 2

    Περνάω τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τα τοποθετώ σε μια πιατέλα μέχρι να ζεσταθεί το λάδι στο τηγάνι.

  3. 3

    Προτού αρχίσω το τηγάνισμα πρέπει να είμαι σίγουρη ότι το λάδι έχει ζεσταθεί καλά, δίχως όμως να έχει καεί.

  4. 4

    Στην συνέχεια ρίχνω ένα-ένα τα κεφτεδάκια μέχρι να γεμίσει το τηγάνι και τηγανίζω σε υψηλή θερμοκρασία.

  5. 5

    Τα κεφτεδάκια που είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ενώ μπορώ να τα διατηρήσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C μέχρι να τα σερβίρω.

Αντιδράσεις

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις