Κεφτεδάκια τραγανά και αφράτα
Είναι πραγματικά πολύ τραγανά εξωτερικά και πολύ αφράτα εσωτερικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την διαφορά την κάνει το ανακάτεμα με τη μαρέγκα και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι υπέροχο. Ακολούθησα κάποιες από τις συμβουλές του cucina di carusso "αναζητώντας τον τέλειο κεφτέ".
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
2 φέτες ψωμί τόστ
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/2 ματσάκι μαιντανό
-
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
-
1 κ.σ. ξύδι
-
ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
-
τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε στο multi το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και το ψωμί του τόστ (λογικά σε δύο δόσεις εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλο μπλέντερ που θα τα χωρέσει όλα μέσα)
-
2
Σε μία λεκάνη βάζουμε το κιμά κάνουμε μια λακούβα στη μέση ριχνουμε το κρόκο από το αυγό (το ασπράδι το κρατάμε στην άκρη), το δυόσμο, το ξύδι, ότι έχουμε αλέσει στο multi, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 1/2 ώρα.
-
3
Στο μισάωρο χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα, βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με τη μαρέγκα μέχρι να ενωθούν.
-
4
Πλάθουμε ελαφριά σαν μεγάλα τρουφάκια, τα πανάρουμε σε τριμμένη φρυγανιά.
-
5
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα, σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια.
Σχόλια (5)