FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Είναι πραγματικά πολύ τραγανά εξωτερικά και πολύ αφράτα εσωτερικά! 

Λίγα μυστικά ακόμα

Την διαφορά την κάνει το ανακάτεμα με τη μαρέγκα και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι υπέροχο. Ακολούθησα κάποιες από τις συμβουλές του cucina di carusso "αναζητώντας τον τέλειο κεφτέ".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
60 τεμάχια
  1. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  2. 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου (ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο)
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. 2 φέτες ψωμί τόστ
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 1/2 ματσάκι μαιντανό
  7. 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
  8. 1 κ.σ. ξύδι
  9. ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
  10. τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε στο multi το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και το ψωμί του τόστ (λογικά σε δύο δόσεις εκτός και αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλο μπλέντερ που θα τα χωρέσει όλα μέσα)

  2. 2

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το κιμά κάνουμε μια λακούβα στη μέση ριχνουμε το κρόκο από το αυγό (το ασπράδι το κρατάμε στην άκρη), το δυόσμο, το ξύδι, ότι έχουμε αλέσει στο multi, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 1/2 ώρα.

  3. 3

    Στο μισάωρο χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα, βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις με τη μαρέγκα μέχρι να ενωθούν.

  4. 4

    Πλάθουμε ελαφριά σαν μεγάλα τρουφάκια, τα πανάρουμε σε τριμμένη φρυγανιά.

  5. 5

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα, σουρώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

stelia
stelia @cook_8458869
Κλασική συνταγή για κεφτεδάκια. Πιο πολύ με εντυπωσίασε το πανάρισμα με τη φρυγανιά. Μου "σκάσανε" όλα τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και πιστεύω ότι φταίει το ασπράδι στο τέλος! Σ΄ευχαριστούμε για την συνταγή.

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις