evdoba
evdoba @evdoba
,

Με αυτή τη γρήγορη συνταγή αξιοποιώ τα πολύτιμα συστατικά της περιφρονημένης τσουκνίδας. Αφιερωμένη στον ggr που ανέδειξε την τσουκνίδα με την τριλογία του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να χρησιμοποοιήσουμε αλεύρι σιταριού ή και ανάμικτο με καλαμποκιού ή και αλεύρι χωρίς γλουτένη.Τα έχω κάνει και στο φούρνο αλλά δεν μου πολυάρεσαν.Μπορούν να γίνουν και με προσθήκη αυγού και φέτας αν δεν τα θέλουμε νηστίσιμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. κορφές φρέσκιας τσουκνίδας
  2. 200 γρ. σπανάκι
  3. 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμέννο
  4. 1/2  πιπεριά φλωρίνης ψημένη ψιλοκομμένη
  5. άνιθο
  6. δυόσμο
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  9. αλεύρι όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Για τις τσουκνίδες φοράμε γάντια γιατί λίγοι είναι οι φακίριδες.

  2. 2

    Τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ και προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (ανάλογα με τον τύπο του αλευριού), ώστε να μπορούμε να παίρνουμε κουταλιές χωρίς να τρέχει το μίγμα από το κουτάλι.

  4. 4

    Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και μόλις κάψει, παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε στο καυρό λάδι.

  5. 5

    Προσέχουμε τη θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλαβαίνουν να ψηθούν από μέσα.

  6. 6

    Βουτάμε πριν από κάθε κουταλιά το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτει όμορφα στο λάδι.

  7. 7

    Μόλις ροδίοσoυν τα γυρίζουμε από την άλλη και όταν πάρουν χρώμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικο χαρτί.

  8. 8

    Έπειτα σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

pelina
pelina @cook_8461992
ti adiko emeis edw sthn krhth den exoyme tsoyknida poy trwgetai exoyme mono ayth thn agria!!! :-(

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,