agrimi
agrimi @cook_8469599

Για να καταλήξω στα συγκεκριμένα κεφτεδάκια πήρα τη συνταγή της Βέφας, αφαίρεσα κάτι, πρόσθεσα κάτι άλλο, άλλαξα κάποιες ποσότητες και ιδού το αποτέλεσμα που κάνει μικρούς και μεγάλους να κυνηγάνε την πιατέλα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αβγά κάνουν τα κεφτεδάκια έξτρα αφράτα. Προτιμήστε το μεγαλύτερο μέγεθος (στυλ μικρού μπιφτεκιού) που σας προτείνω, εάν σας αρέσει να είναι ζουμερά μέσα και να μη στεγνώνουν. Κρύα είναι ακόμη πιο νόστιμα, δείξτε υπομονή και αφήστε τα να κρυώσουν! Προτιμήστε το παξιμάδι αντί του ψωμιού ή της φρυγανιάς, τα κάνει πιο τραγανά. Το συγκεκριμενο μίγμα κιμά το χρησιμοποιώ και για τα ψητά μπιφτέκια, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Καλές Μαγειρικές!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4 άτομα
  1. 1,5 κούπα κρεμμύδι τριμένο
  2. 2 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή παξιμάδι καλά μουλιασμένο ή φρυγανιά τριμμένη
  3. 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
  4. 1/4 κούπας λάδι
  5. 1 κουταλιά ξύδι
  6. 1,5 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλικομμένο
  7. 1,5 κουταλιά σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  8. 1 κουταλιά ρίγανη
  9. αλατοπίπερο
  10. αλεύρι για το τύλιγμα
  11. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά, τον μαϊντανό, το δυόσμο, τη ρίγανη και όσο αλατοπίπερο επιθυμούμε.

  2. 2

    Αν χρησιμοποιήσουμε ψωμί ή παξιμάδι το στίβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε ή προσθέτουμε απλώς τη φρυγανιά ανακατεύοντας καλά.

  3. 3

    Σπάμε τα αβγά στο μίγμα, και προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι ανακατεύοντας πολύ καλά να πάνε οι γεύσεις παντού.

  4. 4

    Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μισή ώρα κατά προτίμηση στο ψυγείο.

  5. 5

    Πλάθουμε σε κεφτεδάκια μεγάλα (σαν μικρά μπιφτέκια) αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.

  6. 6

    Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  7. 7

    Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές να ροδίσουν καλά αλλά να μην καούν.

Αντιδράσεις

Από

agrimi
agrimi @cook_8469599
στις