κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτέδες κολοκυθιού αρωματικοί

Κεφτέδες κολοκυθιού αρωματικοί

31 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
gerolykos
gerolykos @cook_8460610
,

Μέσα από πολλές συνταγές που μελέτησα, προσπάθησα και έφτιαξα αυτή τη συνταγή. Αν και μου πήρε αρκετό διάστημα, οι συγκεκριμένοι "κολοκυθοκεφτέδες" έχουν γίνει ανάρπαστοι στο μαγαζί που δουλέυω. Ίσως φαίνετε να είναι υπερπαραγωγή, παρόλα αυτά, έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λάδι πρέπει να είναι μέτριο προς δυνατό καθώς υπάρχει περίπτωση, να μής ψηθεί εσωτερικά το κολοκύθι άν είναι πολύ δυνατό, ή να λαδοπιεί άν είναι πολύ χαμηλή η θερμοκρασία.Τρώγονται απαραίτητα ζεστοί, την ώρα που βγαίνουν απο το τηγάνι.Την τομάτα, καλό είναι να την χρησιμοποιήσουμε χωρίς την φλούδα και τα σπόρια, καθώς κατεβάζει πολλά υγρά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
30 - 35 κεφτεδάκια
  1. 500 γραμμάρια τομάτα
  2. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  3. 150 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη (ίσως και λίγο παραπάνω)
  4. 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  5. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. 2-3 αυγά (εξαρτάτε απο το μέγεθος)
  8. 200 γραμμάρια φέτα
  9. 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι, γραβιέρα ή παρμεζάνα
  10. 1/2 ματσάκι δυόσμο (ή 1&1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό)
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. Αλέυρι και λάδι για το τηγάνισμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη. Αλατίζουμε και σε τρυπητό, αφήνουμε να φύγουν τα υγρά τους για μισή ώρα τουλάχιστον.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας, κρεμμύδια, τομάτα, μαϊντανο και δυόσμο.

  3. 3

    Σε ένα μπώλ, βάζουμε όλα τα υλικά, και τα κολοκυθάκια, αφού τα σφίξουμε καλά με τα χέρια μας, ή σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν. Ανακατέυουμε έως ότου πάρουμε ένα μείγμα, που να μπορεί να πλάθετε έυκολα, αλλά να μην είναι πολύ σκληρό.

  4. 4

    Πλάθουμε σε κεφτεδάκια σφαιρικά, ή σε κροκετούλες σε σχήμα δίσκου.

  5. 5

    Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι (ελαιόλαδο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (160 περίπου) για 2-3 λεπτά απο την κάθε πλευρά)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

gerolykos
gerolykos @cook_8460610
στις
,
Μου αρέσει η κουζίνα. Μπορώ να περνάω ώρες ατελείωτες να την κοιτάω.Η αλήθεια είναι πως όντως λατρέυω την ευγενή τέχνη της μαγειρικής. Όχι όμως πλέον σαν επάγγελμα, αλλά σαν μέσο. Μπορείς να φέρεις κοντά τους ανθρώπους, με κάτι τόσο απλό, όσο ένα Κυριακάτικο τραπέζι, στην ύπαιθρο, βραδάκι, με όμορφη μουσική και παρέα τις κόκκινες σπίθες απο τα ξύλα που σιγοψήνουν.
Δες περισσότερα