Κεφτέδες με φασόλια (φαλάφελ)
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα
Υλικά
-
500 γρ. φασόλια ξερά
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 σκελ. σκόρδο λιωμένες
-
2 κουτ. μαιντανός ψιλοκομμένος
-
1 κουτ. γλ κίμινο σκόνη
-
2 κουτ. γλ. κόλιανδρο σκόνη
-
3 κουτ. ελαιόλαδο
-
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε μπολ με κρύο νερό. Την επόμενη μέρα, τα ξεφλουδίζετε με τα δάκτυλα σας, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό, να βράσουν για 20 - 25 λεπτά και να μαλακώσουν ελαφρά.
-
2
Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια. το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κίμινο, το κόλιανδρο, το λάδι και το πιπέρι, το μπέικιν. Αλατίζετε.
-
3
Χτυπάτε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζετε σε μπολ, ζυμώνετε ελαφρά και αφήνετε να «σταθεί» για 1/2 ώρα. Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι ή σε φριτέζα, πλάθετε το μίγμα σε μεγάλους κεφτέδες και τηγανίζετε για 4 - 5 λεπτά την κάθε πλευρά, να πάρουν καστανόξανθο χρώμα.
Σχόλια (15)