κύρια φωτογραφία συνταγής Κεφτέδες με φασόλια (φαλάφελ)
Fran
Fran @frandim1976
Athens, Greece

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
  1. 500 γρ. φασόλια ξερά
  2. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  3. 2 σκελ. σκόρδο λιωμένες
  4. 2 κουτ. μαιντανός ψιλοκομμένος
  5. 1 κουτ. γλ κίμινο σκόνη
  6. 2 κουτ. γλ. κόλιανδρο σκόνη
  7. 3 κουτ. ελαιόλαδο
  8. 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  9. 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι
  10. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε μπολ με κρύο νερό. Την επόμενη μέρα, τα ξεφλουδίζετε με τα δάκτυλα σας, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό, να βράσουν για 20 - 25 λεπτά και να μαλακώσουν ελαφρά.

  2. 2

    Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια. το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κίμινο, το κόλιανδρο, το λάδι και το πιπέρι, το μπέικιν. Αλατίζετε.

  3. 3

    Χτυπάτε να ενωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζετε σε μπολ, ζυμώνετε ελαφρά και αφήνετε να «σταθεί» για 1/2 ώρα. Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι ή σε φριτέζα, πλάθετε το μίγμα σε μεγάλους κεφτέδες και τηγανίζετε για 4 - 5 λεπτά την κάθε πλευρά, να πάρουν καστανόξανθο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

CookerBoy
CookerBoy @cook_8449561
Η συνταγη ειναι πολυ καλη, μην με παρεξηγησετε που την βαθμολογω με 3 κουταλια, αυτο συνεβει περισσοτερο επειδη οντως κατι θα αλλαζα. Η σωστη και αυθεντικη συνταγη εχει στην θεση των φασολιων ρεβιθια και πιστεψτε με δεν υπαρχει λογος να την αλλαξετε. Καλη ορεξη!!!

Από

Fran
Fran @frandim1976
στις
Athens, Greece