Κεφτέδες με κρεμμύδια γιαχνί

babycorn
babycorn @cook_8465198

Ένα πεντανόστιμο φαγητό που το έφτιαχνε η γιαγιάκα μου και μύριζε όλη η γειτονιά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Να σημειώσω ότι το φαγητό αυτό γίνετε με τον ίδιο τρόπο με κοτόπουλο και εξίσου νόστιμο! Του ταιριάζει πολύ και η δάφνη ιδιαίτερα στην παραλλαγή με το κοτόπουλο. Επίσης, εγώ που είμαι φοιτήτρια έχω σχεδόν πάντα έτοιμα κεφτεδάκια άψητα στην κατάψυξη (από την μαμά...) άρα είναι και πανεύκολο!-)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Για τους κεφτέδες
  2. 1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή χοιρινό και μοσχαρίσιο ανάμεικτο
  3. 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  5. 1 κουταλιά ξίδι
  6. μαιντανό
  7. λίγο λάδι
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ρίγανη
  11. Για το υπόλοιπο φαγητό
  12. 8-10 μέτρια κρεμμύδια
  13. 2 σκελίδες σκόρδο
  14. 3 φρέσκιες ντομάτες
  15. 1 κουταλάκι πελτέ
  16. λίγο λάδι
  17. αλάτι
  18. πιπέρι
  19. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ και βρέχουμε με λίγο νερό.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαιντανό.

  3. 3

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχει πλάθουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια.

  4. 4

    Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρά τακεφτεδάκια ώστε να μην διαλύονται όταν τις γυρνάμε.

  5. 5

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, στα 8 περίπου και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας για λίγο.

  6. 6

    Ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμμένο σε νερό που να καλύπτει όλο το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό όσο βράζει το φαγητό.

  7. 7

    Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για 1 ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Από

babycorn
babycorn @cook_8465198
στις