Κεφτέδες με κρεμμύδια γιαχνί
Ένα πεντανόστιμο φαγητό που το έφτιαχνε η γιαγιάκα μου και μύριζε όλη η γειτονιά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Να σημειώσω ότι το φαγητό αυτό γίνετε με τον ίδιο τρόπο με κοτόπουλο και εξίσου νόστιμο! Του ταιριάζει πολύ και η δάφνη ιδιαίτερα στην παραλλαγή με το κοτόπουλο. Επίσης, εγώ που είμαι φοιτήτρια έχω σχεδόν πάντα έτοιμα κεφτεδάκια άψητα στην κατάψυξη (από την μαμά...) άρα είναι και πανεύκολο!-)
Υλικά
-
Για τους κεφτέδες
-
1/2 κιλό κιμά χοιρινό ή χοιρινό και μοσχαρίσιο ανάμεικτο
-
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 αβγό
-
1 κουταλιά ξίδι
-
μαιντανό
-
λίγο λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
Για το υπόλοιπο φαγητό
-
8-10 μέτρια κρεμμύδια
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
3 φρέσκιες ντομάτες
-
1 κουταλάκι πελτέ
-
λίγο λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ και βρέχουμε με λίγο νερό.
-
2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαιντανό.
-
3
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχει πλάθουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια.
-
4
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε ελαφρά τακεφτεδάκια ώστε να μην διαλύονται όταν τις γυρνάμε.
-
5
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, στα 8 περίπου και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας για λίγο.
-
6
Ρίχνουμε και την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμμένο σε νερό που να καλύπτει όλο το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό όσο βράζει το φαγητό.
-
7
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια